r
Nosalty Logó

Zöldséges pulykamell ragu

Katharosz
Zöldséges pulykamell ragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

499
Kalória
42g
Fehérje
52g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
232.8g
Víz
81.3g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1992 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1866 micro
  • β-karotin
    5039 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    931.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2009 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7463 micro
  • β-karotin
    20156 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4839 micro
Összesen 1992 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    492 micro
  • β-karotin
    1328 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát durvára vágjuk, a petrezselymet finomra, a sárgarépát vastagabb karikára, a húst kisebb kockára.
  2. Az olajat egy magasabb falú, nagy serpenyőben felforrósítjuk, és hirtelen átsütjük benne a húst és a hagymát, a liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a répát, és együtt pirítjuk tovább.
  3. Felöntjük annyi húslevessel, ami éppen ellepi. Beletesszük a kukoricát, a babot, a petrezselymet és a zöldborsót, valamint egy pici pirospaprikával megszórjuk. Majd fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
  4. Közben, ha a levét elfőné, kevés fehérborral, és szükség szerint levessel pótoljuk.
  5. A liszttől besűrűsödik a végére, ezért hajlamos a leragadásra is (én teflon serpenyőben szoktam készíteni).
  6. Párolt rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Egyszerű az elkészítése ennek a finom ragunak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek