Nosalty Logó

Zöldséges pulykamell ragu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Zöldséges pulykamell ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1992 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1866 micro
  • β-karotin
    5039 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 499 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2009 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7463 micro
  • β-karotin
    20156 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4839 micro
Összesen 1992 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    492 micro
  • β-karotin
    1328 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát durvára vágjuk, a petrezselymet finomra, a sárgarépát vastagabb karikára, a húst kisebb kockára.
  2. Az olajat egy magasabb falú, nagy serpenyőben felforrósítjuk, és hirtelen átsütjük benne a húst és a hagymát, a liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a répát, és együtt pirítjuk tovább.
  3. Felöntjük annyi húslevessel, ami éppen ellepi. Beletesszük a kukoricát, a babot, a petrezselymet és a zöldborsót, valamint egy pici pirospaprikával megszórjuk. Majd fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
  4. Közben, ha a levét elfőné, kevés fehérborral, és szükség szerint levessel pótoljuk.
  5. A liszttől besűrűsödik a végére, ezért hajlamos a leragadásra is (én teflon serpenyőben szoktam készíteni).
  6. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 18270
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 487 recept

Egyszerű az elkészítése ennek a finom ragunak.

Hozzászólások

Tájfun

Elkészítettem ezt a ragut, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon finom volt, köszönöm a receptet!

Katharosz

Szia, örülök, hogy ízlett. Üdv.Kati

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept és isteni finom,bár én még egy kis tárkonnyal is megbolondítottam,így aztán ez igazi ízkavalkád. Köszönöm a receptet!! :)

Törölt felhasználó

Elkészítettem a ragut, nagyon finom lett. Én még megturbóztam:) egy kaliforniai paprikával. Máskor is fogom ezt f?zni. Köszönöm a receptet.

csacsi57

Isteni finom lett. Zöldborsó helyett zöldbabot használtam. Életem els? raguja volt, de nagyon megérte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.