Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-zöldséges sertésragu

Gombás-zöldséges sertésragu
Gombás-zöldséges sertésragu
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi bevásárlások során mindig "rám ragad valami", amire nem feltétlen van szükségem, de hát annyira jutányos áron kínálták, hogy nem tudtam otthagyni...

Így vettem 2 kg lapockát és 1 doboz laskagombát. A húst felkockáztam, és a fele ment a fagyóba, a másik feléből pedig gondoltam, készítek egy ragut ebédre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, a hagymát, a sárgarépát összekockázzuk. A gombát laskára vágjuk. A fokhagymát csak széjjelnyomjuk egy kés lapjával.
  2. A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd beletesszük a felkockázott hagymát, miután megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és fűszerpaprikával színezzük.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, az összetört fokhagymát, fűszerezzük köménymaggal és babérlevéllel, sóval, borssal. Néhány percig pároljuk.
  4. Belerakjuk a kockára vágott húst, és felöntjük vízzel. Fedő alatt fél órát főzzük, ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldborsót és a laskára vágott laskagombát. Még 10 percet főzzük. Rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 619
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

FlyingBee

Mióta szakács: 2018.01.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

760
sertéslapocka 1 kg
laskagomba 30 dkg
zöldborsó 15 dkg
sárgarépa 25 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 3 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
köménymag 1 kávéskanál
kókuszzsír 2 ek
víz 5 dl