Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges polentapizza

Zöldséges polentapizza
Zöldséges polentapizza
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kukoricadarát sokszor méltatlanul alulbecsülik - jómagam is sokszor hallottam, hogy a kukorica a malacoknak való. Szerencsére a reformtáplálkozás és a gluténmentes diéták a modern konyha alapanyagává tették. :)

Az ájurvéda a tulajdonságai alapján elsődlegesen kapha típusú embereknek javasolja a fogyasztását.

A polenta nem más, mint kukoricadarából készült kása. Mediterrán területeken gyakran fogyasztják kásának vagy kisütve. Ez a polentapizza nagyon ízletes, és gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tehetsz bele oregánó helyett bazsalikomot is, vagy vegyesen olasz fűszerekkel is készítheted. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk meg, és vágjuk apróra. Forraljuk fel a vizet a sóval, majd tegyük takarékra, és keverjük hozzá a kukoricadarát. Érdemes az első 5 percben habverővel keverni, és utána fakanállal. Addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
  2. Ha elkészült, keverjük bele a 3 evőkanál vajat, paprikát, cukkinit, aszalt paradicsomot, oregánót, és borsozzuk meg.
  3. A masszát öntsük egy tortaformába, és hagyjuk kihűlni, hogy megszilárduljon. Majd helyezzük a tortaformát 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig.
  4. Majd ha sajttal szeretnénk fogyasztani, szeljük rá a sajtot, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 348
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: köretek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes pizza, polentás pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

436
kukoricadara 150 g
víz 1 l
0 ízlés szerint
szárított paradicsom 4 dkg
cukkini 1 kis db
zöldpaprika 1 közepes db
oregánó 1 ek
vaj 3 ek
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 250 g