r
Nosalty Logó

Zöldséges paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Zöldséges paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Likopin
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    1934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    662 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4013 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Likopin
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4527 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    3868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8026 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    111161 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 455 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Likopin
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7583 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, a fokhagymát és a répát megtisztítjuk, felaprítjuk, és paradicsommal együtt turmixszal ledaráljuk. Érdemes hozzárakni a vizet vagy annak egy részét is, mert akkor sokkal könnyebb lesz kiönteni, mintha sűrű krémes állaga lenne.
  2. Egy főzőedényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet. Kicsit felmelegítjük, amíg a liszt világos barnássá válik, majd felöntjük az összeturmixolt zöldséglével.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot ízlés szerint, a cukrot, a bazsalikomot, és felrakjuk közepes hőfokon főzni. 30-40 percig főzzük, amíg krémes állagú nem lesz.
  4. Ha szeretnénk, lehet hozzáadni 3-4 ek tejszínt, hogy még krémesebb legyen. A tálaláshoz aprítunk kis friss bazsalikomot, egy tk joghurttal, sajtos pirítóssal és oregánóval tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2032
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges paradicsomleves
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...