r
Nosalty Logó

Rozmaringos húsos pite

joppi
Rozmaringos húsos pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

574
Kalória
24.4g
Fehérje
31.9g
Szénhidrát
38.1g
Zsír
75.7g
Víz
137.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2291 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 574 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2666.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 2291 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

  1. A darált hús forró olajon, bors hozzáadásával fehéredésig pirítjuk. A zsemlét széttépkedve tejbe áztatjuk. A két gerezd fokhagymát megpucoljuk.
  2. A darált húst az olajról keverőtálba szedjük. Miután kissé hűlt, hozzáadjuk a sót, a rozmaringot, az őrölt paprikát és a kaprot. Beletesszük még a tejbe áztatott zsemlét kinyomkodva, a fokhagymát passzírozva, valamint egy egész tojást. Az alapanyagokat homogénné összedolgozzuk, majd a tészta előkészítéséig félretesszük.
  3. A leveles tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Mindkét oldalról kb. 1/3-nyi mélységben, egymástól ujjnyi távolságban bevagdossuk. A darált húsos tölteléket a tészta be nem vagdosott közepére halmozzuk, egyenletesen végig a tésztán.
  4. A tészta két végét felhajtjuk, a tésztát "befonjuk". Egy olajjal vékonyan megkent tepsire helyezzük. A második tojást felverjük, és ezzel kenjük meg a befont tésztánkat, hogy szép pirosra süljön.
  5. Előmelegített, 200 fokos sütőben fél óráig, illetve a piros szín eléréséig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Kedvemre való húsos pite receptet keresgéltem, de nem találtam meg az igazit. Így több recept elolvasása után született meg ez a változat.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...