Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-húsos raguval töltött óriás kagylótészta

Zöldséges-húsos raguval töltött óriás kagylótészta
Zöldséges-húsos raguval töltött óriás kagylótészta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik hipermarketben találtam kagylótésztát (igaz nem teljesen olyan, mint amilyennek lennie kellene), így gyorsan kipróbáltam ezt a rég vágyott ételt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkészítettem a németes változatát is, ami egyben félig-meddig a vegetáriánusoknak is jó. Íme:

  • 10 dkg spenótpüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk vaj

Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a  fokhagymát, kicsit dinszteljük, majd rá a spenótpüré. Sózzuk, borsozzuk. Amikor rotyog, rátesszük a lisztet, elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. Ezzel töltjük meg a kagylókat, és persze a többi már úgy zajlik, mint a húsos változatnál.
Egyéb változat:
Lehet tölteni bármivel, kukoricás-babos változatban, tonhalas változatban is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a ragut készítjük el. Felvágjuk a zöldségeket és a vöröshagymát apró kockákra. 
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük, majd a darált húst tegyük rá, és süssük addig, amíg morzsás nem lesz.
  3. Adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket, majd a fokhagymát is.Öntsük rá a paradicsomsűrítményt. Vigyázzunk, ne legyen sok leve, sűrű tölteléket kell kapnunk a végén. Főzzük készre (kb. 30 perc).
  4. Közben a kagylótésztát főzzük ki a tasakon lévő előírás szerint. Figyeljünk oda, hogy ne ragadjon le, de ne is törjön szét a kavargatástól, illetve nehogy túlfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
  5. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, teáskanállal megtöltjük a kagylókat, megszórjuk a sajttal.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 683
elküldve: 5
receptkönyvben: 257
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa

Mióta szakács: 2010.04.17.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-húsos raguval töltött óriás kagylótészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Tue, 2010-08-31 03:31

Meg annyit csak , gombaval is finom, a hus kiveve minden maradhat

torpi
torpi Tue, 2010-08-31 03:30

Kedves Zsuzsa! Ez egy nagyon finom toltott tesztafele, mi is szoktunk ilyet csinalni.Az olaszoknal hatalmas kagyloteszta van, es valoban nagyon vigyazva szabad csak fozni , mert torik vagy esetleg ha tovabb fozod szetesik.Nos 100 szonak is 1 a vege, finom , barmivel toltod is.Udv: Valeria

633
darált sertéshús 25 dkg
padlizsán 0.25 db
cukkini 0.25 db
sűrített paradicsom 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
parmezán sajt 20 dkg
kagylótészta 25 dkg