Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragù alla siciliana kagylótésztával

Ragù alla siciliana kagylótésztával
Ragù alla siciliana kagylótésztával
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a raguval anno az arancini készítésekor ismerkedtem meg.  Egy alkalommal  elméreteztem a töltelék adagolását, és maradt belőle. Csak úgy spontán főztem ki hozzá spagettit. Azóta többször készítem kifőzött tésztával is. Szicíliai konyhának egyik hagyományos étele. Hagyományosan arancini töltelékének és rakott tésztának készítik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, sárgarépát, zellerszárat apróra fölvágjuk.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben fölmelegítjük, és a zöldségeket 4-5 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, amikor már kezd a hús kifehéredni, akkor a paradicsompürét is a húshoz adjuk, pár percig együtt sütjük.
  4. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és fölöntjük a fehérborral és a vízzel.
  5. Megszórjuk a fűszerekkel, a zöldborsót is hozzáadjuk. Miután fölforrt a víz, egy födővel letakarjuk, és 30-35 percig alacsony hőfokon készre főzzük.
  6. Közben egy fazékban fölmelegítünk kb 1.5 liter vizet, ízlésüknek megfelelően adunk hozzá sót
  7. Amikor elkezd forrni a víz, beleöntjük a 250 g kagylótésztát, és a csomagoláson megjelölt módon kifőzzük a tésztát.
  8. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Igény szerint még megsózhatjuk.
  9. Amikor elkészült és kihűlt a ragu, kb. egy kiskanálnyi mennyiséget töltünk minden kagylótésztába. Egy megfelelő formába belehelyezzük. Én egy 26 cm kör alakú formát használtam föl.
  10. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 10 percig sütjük, addig amíg a sajt ráolvad a tésztára.
  11. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 497
elküldve: 3
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
155 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

raguval töltött tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

585
olívaolaj 4 ek
darált marhahús 150 g
darált sertéshús 150 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
babérlevél 1 db
sűrített paradicsom 3 ek
finomliszt 10 g
fehérbor 100 ml
víz 300 ml
zöldborsó 150 g
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 csipet
kagylótészta 250 g
0 ízlés szerint
mozzarella 100 g