Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges hajdinakása

Zöldséges hajdinakása
Zöldséges hajdinakása
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldséges hajdinalevest már készítettem, most sűrűbb variációt, inkább egytálételt akartam csinálni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket. A vöröshagymát apróra kockázzuk, a répákat, zellert, karalábét meghámozzuk, feldaraboljuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, de egyben hagyjuk.
  2. A hajdinát szárazon kipattogtatjuk, ráöntünk egy evőkanálnyi olajat. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a gomba kivételével. Jól összekeverjük. Felengedjük gyakorlatilag annyi vízzel, hogy szűken ellepje. Megsózzuk, jön bele a babérlevél és az ételízesítő. Lefedjük, kis lángon majdnem puhára pároljuk, időnként ellenőrizve, hogy nem fogyott-e ki alóla a víz. A vége felé hozzáadjuk a feldarabolt gombát, és készre főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 1 072
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hajdina zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

163
hajdina 5 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 kis db
halványító zeller 1 közepes szár
zeller 5 dkg
karalábé 5 dkg
zöldborsó 5 dkg
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 1 ek
csiperkegomba 15 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek