Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős fenchel Márti konyhájából

Serpenyős fenchel Márti konyhájából
Serpenyős fenchel Márti konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját ötlet alapján készült, önmagában, bagettel is finom, de köretnek (pl. frissen sült húshoz, v. halhoz) is nagyon alkalmas.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Előételnek, köretnek, de főételnek is kiváló. Illik hozzá pl. egy száraz rose, és ropogós bagett, avagy frissen sült hús, párolt hal... stb... stb... Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenchelt megmossuk, elfelezzük, és ék alakban kivágjuk a csumáját. A félbevágott gumókat szintén felezzük. A megtisztított hagymát és a fokhagymákat vékonyan felkarikázzuk.
  2. Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beleszórjuk a zöldséget, és magas lángon állandóan kevergetve megpirítjuk - közben rádaráljuk a borsot, beleszórjuk a fűszereket, majd kicsit később hozzáadjuk a fokhagymát. Pár perc kevergetés után ca. 1.5 dl vizet öntünk alá, és az egészet megszórjuk az ételízesítővel. Felforraljuk, összekeverjük, és a tetejére rendezzük a hagymakarikákat.
  3. Lukacsos fedővel lefedjük, és lassú tűzön "roppanósra" megpároljuk. Fele időben hozzáadjuk a megmosott koktélparadicsomokat, +egy ek fehér balzsamecetet, és fedő nélkül addig pároljuk az egészet (picit erősebb lángon), míg a víz el nem fő.
  4. Az egészet megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben a sajt olvadásáig átsütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sajtos zöldséges egytálétel, hagymás-sajtos édeskömény, csőben sült paradicsomos-sajtos édeskömény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

332
édeskömény 2 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
koktélparadicsom 10 db
fekete bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 csipet
tárkony 1 csipet
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
fehér balzsamecet 1 ek
sajt 5 dkg