r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkemell Zepterben

jkerekes8
Zöldséges csirkemell Zepterben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

281
Kalória
16.8g
Fehérje
14.2g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
262.8g
Víz
87.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    1979 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1051.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    1361 micro
  • β-karotin
    7915 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 1116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra darabolt húst a Zepter lábasban szárazon lesütjük (a felhevített edénybe a vízcsepp próba után betesszük, mesütjük).
  2. Amikor a hús lesült, minden fenti hozzávalót az edénybe teszünk, a felkockázott zöldségféléket és az aprított fűszereket jól összekeverve, és a folyékony anyaggal (tejszín, tejföl és olaj) leöntve, só és bors is bele.
  3. Miután mindent összekavartunk, rátesszük a fedőt, és addig melegítjük, amíg a termokontroll jelzője a zöld mezőbe beleér.
  4. Ekkor elzárjuk a hőforrást, és még kb 20-25 percig hagyjuk az ételt "utófőni".
  5. Főtt vagy pirított rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

A hűtőben csak pár maradék zöldségféle volt, egy kis darab csirkemell, és előző napról maradt kis párolt rizs. (Az is Zepterben készült.) Időm sem sok volt vacsorát készíteni, ezért elővettem a (24 cm átmérőjű) Zepter edényt, és 4 fő részére bőséges vacsora kerekedett ki, szinte pillanatok alatt. A főzés hőforrással csak 10 perc, de utána még az étel a hőforrást elzárva fedő alatt 20 percig fő.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek