Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges csirke káposztasalátával

Zöldséges csirke káposztasalátával
Zöldséges csirke káposztasalátával
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs túl nagy története. Volt egy kis csirke, káposzta és petrezselyem a háznál (persze répa, burgonya és hagyma mindig van), és gondoltam, jól esne egy kis zöldségekkel sült husika. Ez lett az eredmény, amit a párommal ketten hamar el is pusztítottunk. :)

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, és szétbontjuk (persze vehetünk csak combot vagy szárnyat). Ha tehetjük, akkor előző este fűszerezzük be sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával (vagy ki hogy szereti a sült csirkét).
  2. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk negyedekre, és azt is tegyük a csirke mellé, és locsoljuk meg egy kevés olajjal.
  3. A répát és krumplit pucoljuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
  4. Vegyünk elő egy sütőzacskót, és az összes hozzávalót pakoljuk bele (érdemes kicsit utána fűszerezni, mert a zöldségek elég sok sót fel fognak venni), majd kötözzük be a zacskó száját. Egy tűvel vagy villával szurkáljuk meg a zacskót, hogy a gőz távozni tudjon.
  5. A kész csomagot helyezzük egy tepsibe, és toljuk be előmelegített sütőbe. Amikor már minden puha, akkor a zacskót vágjuk szét, és öntsük a tepsibe a tartalmát, majd így tegyük vissza sülni, hogy finom ropogósra tudjon sülni (én a krumplit kiszedtem, és külön egy lábasban petrezselyemmel pirítottam meg).
  6. Amíg a pipike sül, addig készítsük el a káposztasalátánkat. A káposztát gyaluljuk le, majd mossuk meg.
  7. Egy nagyobb tálba tegyünk langyos vizet, majd oldjuk fel benne ízlés szerinti arányban cukrot, ecetet, egy kis kanál sót, illetve őrölt köményt (nekem kb. 6 ek cukor, 4 ek 20%-os ecet, 1 kk só és 2 kk kömény került bele). Alaposan keverjük el, tegyük bele a káposztát, majd hagyjuk hűtőben összeérni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 070
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséggel sült csirke, újkrumpli répás csirke sütőzacskóban, sült csirke káposztasalátával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-12 13:52

Nagyon guszta, és biztosan finom is lehet, el szeretném majd készíteni, ráadás, nem sokára saját vágású csirkéből.:-))
Remélem, az aztán tényleg csirke lesz a javából, nem hiába nevelgettük eddig. :-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

784
csirke 1 db
sárgarépa 3 db
újkrumpli 15 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
káposzta 1 kis fej
1 kávéskanál
cukor 6 ek
ecet 4 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint