r
Nosalty Logó

Tepsis csirkecomb burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Tepsis csirkecomb burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3112 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3779.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 3112 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokon rajta hagyjuk a bőrét, úgy besózzuk.
  2. Egy magasabb tepsibe (én kacsasütőbe tettem) tesszük a combokat, szépen elrendezve, de előtte jól kiolajozzuk a tepsit.
  3. A combokat meglocsoljuk olívaolajjal, és fűszerezzük. A fokhagymát a combok közé tesszük, és a tepsit alufóliával betakarjuk.
  4. A burgonyát hasábokra vágva sütőpőapírral bélet tepsire helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk és sózzuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a combos tepsit felülre tesszük.
  6. A burgonyás tepsit az alsó polcra tesszük, és bekapcsoljuk a hőlégkeverést.
  7. A combokról 35 perc után levesszük a fóliát, a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk, és még sütjük kb. 25 percig.
  8. A combokat forgassuk, és locsoljuk. Mire a combok megsülnek, a burgonya is kész lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20573
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Ajánló

Bármikor készíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hasonló receptet a "tomakonyha" blogján olvastam. Köszönet érte. Egy gyorsan elkészíthető ebédre volt szükségem. Igaz, hogy hasonló recept van sok ebből az ételből, de gondoltam az egyszerűsége és gyorsasága megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 ok, ami miatt nyers marad a padlizsán az ételekben

Mindegy, milyen ételt készítünk vele, a padlizsán lépten-nyomon kifoghat rajtunk a főzés során: nem könnyű úgy megsütni, hogy tökéletesen puha és szaftos legyen, mégse málljon teljesen szét. Az alábbi bakik például mind oda vezetnek, hogy a zöldség nyers marad – kerüljük el őket a Napi Tipp segítségével!

Lakos Benedek

További cikkek

11 süti 30 perc alatt, aminek örülhetnek kicsik, nagyok

Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!