Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémlevesben sült csirkemell

Gombakrémlevesben sült csirkemell
Gombakrémlevesben sült csirkemell
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy cseh oldalon olvastam hasonló receptet, sajnos nem írtam ki, gondoltam kipróbálom. Én nem filéből készítettem, hanem egy egész csibemellet 2 részre vágtam. Finom, szaftos lett a hús.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A melleket félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy jénai tálba rakjuk, rászórjuk a levesport.
  3. Megöntözzük kevés olajjal, felöntjük a vízzel.
  4. Lefedve előmelegített sütőbe tesszük sülni. Szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 182
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Champignonos sült csirkemell, gombakrémes sült csirke, levesporos sült csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2013-10-18 22:45

Köszönöm a jó tanácsot,forgatással jobban rátapad a por,és a tejszínnel még finomabb lehet. Mindenképpen így fogom elkészíteni.
Üdvözlettel:Helena

etella
etella / etella Fri, 2013-10-18 15:11

Ez a gombakrém levesporban sült csirke mell nagyon finom. Ha megengeded, akkor elmondom, hogy én hogyan csinálom. Vékony szeletekre vágom a melle húst és a porba forgatva nagyon enyhén kikent olajos tálba, vagy tepsibe teszem. Erre öntök 1/2 liter főző tejszínt, és lefedem fóliával, majd a sütőbe teszem, kb 30 perc alatt kész. Rizzsel tálalom, Így olyan, mintha gombakrém lenne a mártása.
Már kipróbáltam póréhagymával is, spárgával is. Nekem a gomba jött be a legjobban.

Ui: 2 csomag port szoktam felhasználni. Ami nem kerül a húsra, azt csak rászóróm.

355
csirkemell (csontos) 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 1 ek
víz 0.5 dl