r
Nosalty Logó

Natúr csirke almaraguval és káposztás pitével

NS
Natúr csirke almaraguval és káposztás pitével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

Az almaraguhoz

A pitéhez

934
Kalória
46.7g
Fehérje
107.5g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
499.4g
Víz
171.5g
Koleszterin
14.1g
Élelmi rost
34.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

Az almaraguhoz

A pitéhez

Összesen 934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

Az almaraguhoz

A pitéhez

Összesen 3734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

Az almaraguhoz

A pitéhez

Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    499.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    680 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.8 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3873.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    429.9 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1997.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    503 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    642 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    2720 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 3734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Kevés zsiradékon karamellizáljuk a cukrot. Rádobjuk az apróra vágott káposztát. Időnként megkeverve átpirítjuk, közben sózzuk. Ha kész, borsozzuk.
  2. Rugalmas tésztát gyúrunk a lisztből, a puha vajból, a tojásból, a tejfölből és a sóból. Egy kisebb és egy nagyobb cipót formázunk belőle.
  3. Lisztes deszkán kinyújtjuk a nagyot, majd egy sűtőpapírral bélelt tortaformába terítjük úgy, hogy legyen egy kis pereme. Rátesszük a kihűlt káposztát. Kinyújtjuk a kisebbik cipót és beterítjük vele a káposztát. Széleit kicsit lenyomkodjuk, tetejét villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. Az almaraguhoz a hagymát és az almát nagyobb kockákra vágjuk, a vajon kis sóval átpirítjuk. A végén összeforraljuk a hecsedlivel.
  5. A felszeletelt csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük.
  6. Tálaláskor vágunk a pitéből egy-egy szeletet. Erre jön egy-egy szelet hús és a tetejére a csipkelekváros almaragu.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy újságban találtam rá a receptre. Szerencsére... Szerintem igen nagyszerű és különleges étel, egyszerű hozzávalókból.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek