r
Nosalty Logó

Zöldséges burgonyapüré sült pórékarikákkal

tenger
Zöldséges burgonyapüré sült pórékarikákkal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

238
Kalória
5.1g
Fehérje
44.1g
Szénhidrát
6.1g
Zsír
279g
Víz
4.4g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 964 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 238 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 964 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    565 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A leveszöldséget és a burgonyát tisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk.
  4. A zöldségeket, a vöröshagymát és fokhagymát 1 ek felhevített olajon átforgatjuk.
  5. Felöntjük az alaplével, hogy éppen ellepje (az elforró vizet nem kell pótolni).
  6. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
  7. A vöröshagymát kivesszük, az ételt pürésítjük.
  8. Szerecsendiót reszelünk bele, majd fél dl tejszínt öntünk hozzá és átforraljuk.
  9. Az 1 ek olajon gyorsan megpirított póréhagymával megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Zöldségkrémlevest kívántam vacsorára. Aztán pürésítés után megkóstolva, nem volt szívem higítani, úgy ízlett, ahogy volt. A sült póréhagymától lett különleges ízhatású.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek