Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplikása

Krumplikása
Krumplikása
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az egyszerű kását már dédanyáink is főzték. Utoljára gyerekkoromban ettem, s most 40 év után elkészítettem magam is. Mindent úgy csináltam, ahogy a dédi annak idején. Emlékszem, ő sohasem tette sütőbe: amikor kész volt, azonnal tálalta. Most jöttem csak rá, hogy miért: a kásának nem volt esélye sem, hogy a sütőben jól összemelegedjen, mert mi, gyerekek, addigra megettük. Csak később hallottam, hogy azt még egy bő 40-50 percre szokás a sütőben készre sütni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Önmagában fogyasztható, köretként pecsenyéhez ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük.
  2. A megmosott burgonyát és a hagyma negyed részét egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel vagy burgonyatőrővel pépesítjük, visszatesszük a tűzre, hozzászórjuk a darát (lisztet), és folyamatossan keverve, besűrítjük.
  3. Amíg a burgonya fő, a maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk.
  4. Melegen tálaljuk: a kész kását tányérra halmozzuk, kicsit szétterítjük, tejfölt teszünk rá, s a végén meghitjük a pirított hagymás zsírral.
  5. Ha már kihűlt az étel: kizsírozott hőálló edénybe tesszük, előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 722
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Judy

Mióta szakács: 2011.04.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyakása, hagymás-burgonyás egytálétel tejföllel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hugika2
Hugika2 Sat, 2016-09-17 13:54

A főzővízzel együtt kell összeturmixolni? Vagy azt öntsem le róla?

andikababe
andikababe Thu, 2014-10-30 19:30

nagyon szepen koszonom,gyerekkorom egyik kedvence volt,nagymamam csinalta a sparhelten,sult sonka jart hozza.

evacili
evacili Thu, 2014-05-08 11:52

Nagymamám csinálta mindig ezt a finom ételt. A határból mi ketten korábban hazamentünk, mire a többiek is megjöttek kész volt a finom vacsora. Soha nem tette sütőbe és piros paprikát is szórt a hagymára. Nagyon szerettük. Örülök, hogy rátaláltam a receptre, megcsinálom. Üdv: Cili

Timancs
Timancs Thu, 2011-10-27 14:02

Gyerekkoromban de imádtam!
Mi sem sütöttük meg, a fazékból egyből "kentük" a tányérra és pirított hagymakarikákkal faltuk ezt az egyszerű, de annál ínycsiklandóbb ételt!
Köszi, hogy eszembe juttattad!

383
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 1 dl
búzadara 2 evőkanál
0 ízlés szerint
libazsír 1 ek