Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kéksajtos burgonyapüré

Kéksajtos burgonyapüré
Kéksajtos burgonyapüré
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, a profik a botmixerrel homogenizált, habzsákból kinyomott püré csodára esküsznek, de mi ezt a rusztikus, kicsit darabkás verziót jobban szeretjük.

hozzávalók / 3 adag

A burgonyához

A tálaláshoz

ajánlat

Sültek, fasírtfélék hagyományos körete.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük.
  2. A vajat alaposan összedolgozzuk a sajttal.
  3. A burgonyáról leöntjük a vizet, villával szétnyomkodjuk és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.
  4. Hozzáadjuk a sajtos vajas keveréket és a fűszereket.
  5. Tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel és piros kaliforniai paprikával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 649
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kéksajtos krumplipüré, krumplipüré roqueforttal, rokfortos krumplipüré

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

412
burgonya 1 kg
tej 2 dl
vaj 5 dkg
szerecsendió 1 csipet
cukor 1 csipet
kéksajt 5 dkg
0 ízlés szerint
snidling 2 teáskanál
piros kaliforniai paprika 2 dkg