r
Nosalty Logó

Zöldséges batyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges batyuk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Összesen 2997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    890 micro
  • β-karotin
    2106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2914.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5340 micro
  • β-karotin
    12638 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 2997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    300 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ezt én a kenyérsütőgépemben szoktam elkövetni, de aki nem rendelkezik ilyennel, hagyományos módon is el tudja készíteni, felfuttatva az élesztőt langyos, cukros tejben, jó hólyagosra dagasztva a többi hozzávalóval.
  2. Letakarva duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.
  3. A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, a többi zöldséget káposztagyalun lereszeljük. Az olajon kicsit átpirítjuk a hagymát, aztán mehet rá a reszelékünk. Ezzel is kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal (ízlés szerint), rácsurgatjuk a mézet, és megpároljuk. (Nem kell teljesen puhára, mert még a sütőben is puhul, elég, ha roppanósak a zöldségeink.)
  4. Megszórjuk a korianderrel, de a fűszerezésnek csak a fantáziánk szabhat határt!
  5. A keményítőt elkeverjük 1,5 dl hideg vízben, ezzel nyakon öntjük a töltelékünket (ettől lesz finom krémes állaga). Egyet rottyantunk rajta, majd kihűtjük.
  6. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd 12 részre osztjuk. Természetesen, ha kisebbre szeretnénk a kifliket (batyukat), akkor ízlés szerint formálhatjuk, ezek elég szép, méretes darabok lettek.:)
  7. A kis négyszögekre halmozzuk a tölteléket, s mint egy buktát, formázzuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, majd ismét hagyjuk kelni.
  9. Addig előmelegítjük a sütőt. Kb. 15 perc elteltével lekenjük tojással, megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, esetleg köménnyel, s 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9853
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 11.

Ajánló

Ezen formájában tartalmas levesek kísérője, uzsonna, tízórai, de méreteiben csökkentve sörkorcsolya, sós rágcsa.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Limara kínai húsos molnárkái ihlették ezt a finomságot. Mivel a családban nem mindenki van oda a zöldséges változatért, ezért ma készültek virslis-sajtos batyuk is. Igaz, a külcsínyen még akad javítanivaló, de a belső..hmmm..:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek