Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos tészta ahogy qwertz készíti

Paradicsomos tészta ahogy qwertz készíti
Paradicsomos tészta ahogy qwertz készíti
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Voltál már úgy, hogy egy hosszú és fárasztó munkanap után hazaérve kinyitottad a hűtőt, és csalódottan állapítottad meg, hogy mégis be kellett volna ugranod a boltba, mert látszólag semmi ehető nincs otthon...? Az ilyen esték megmentője ez az expressz, 10 azaz tíz perc alatt elkészülő tészta. Néhány egyszerű, mindig-van-itthon hozzávaló, egyetlen edény felhasználása - és örökre elfelejthetjük az ízfokozóval, tartósítószerrel, térfogatnövelővel teli, műízű "zacskós tésztákat"!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Én tartósítószer-mentes, házi paradicsomlevet használok, de a bolti is tökéletesen megfelel a célnak. Még krémesebbé tehetjük az ételt a főzés végén egy evőkanál tejföl hozzáadásával. Mellé egy pohár száraz vörösborral és a kedvenc sorozatunkkal teljes lehet a hétköznap esti kikapcsolódás.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisméretű lábasban felforraljuk a paradicsomlevet a sóval és a fűszerekkel. Ha túl savasnak érezzük, egy pici cukorral enyhíthetjük az ízét.
  2. Hozzáadjuk a száraztésztát, és gyakori keverés mellett készre (al dente) főzzük. Ha főzés közben a tészta túlságosan magába szívná a paradicsomlevet, apránként pótoljuk.
  3. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 55 140
elküldve: 9
receptkönyvben: 412
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

qwertz

Mióta szakács: 2013.09.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

instant paradicsomos tészta, paradicsomos tészta, paradicsomos fusilli, paradicsomlében főtt tészta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Mon, 2013-10-07 15:41

Na, az ilyen receptekért érdemes NoSalty-n vadászni! Már húzom a számat az összes avokádós-garnélás-szarvasgombás-mandulalisztes sznob vackon, amik nem hétköznapokra, nem hétköznapi embereknek valók, átlag fizetéssel. De eeeez, ez a recept király:D Az ilyen fortélyokért érdemes, mégiscsak érdemes! Köszönöm!

qwertz
qwertz / qwertz Tue, 2013-10-15 16:25

Szia kisszunyi, én köszönöm a király minősítést :)))) De azért azt tegyük hozzá, hogy überkirály "flancolós" receptek is vannak itt, amikért szintén érdemes a NoSalty-n vadászni :)

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Wed, 2013-10-16 10:49

Igen, olyanok is akadnak, néha ki is próbálok egy-egy egzotikus kaját, de az egyszerűen-nagyszerű recepteket jóval hasznosabbnak találom és az azokban szereplő fortélyok(!) az igazán fontosak. A megszerzett okosságokat meg persze másban is fel lehet használni -és ebben király ez a recept is;)

h.zsuzsanna
h.zsuzsanna Wed, 2013-09-11 12:38

Szia qwertz!
A parom (is) nagyon szereti a paradicsomos, olaszos eteleket. Igy meg nem keszitettem, de az otlet nagyon tetszik. Mentve. Koszonom. Zsuzsa

qwertz
qwertz / qwertz Wed, 2013-09-11 13:31

Kedves Zsuzsa,
örülök hogy tetszik az ötlet, próbáljátok ki! Az íze természetesen nem hasonlítható egy hosszú órákon keresztül főzött sugo-hoz, de ahogy a sztoriban is írtam, hétköznapi sos-kajának tökéletes :)
Üdv,
qwertz

439
fusilli tészta 10 dkg
paradicsomlé 4 dl
olasz fűszerkeverék 2 kávéskanál
1 csipet