Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerinc burgonyapürével

Őzgerinc burgonyapürével
Őzgerinc burgonyapürével
34 perc / előkészület: 15 perc főzés: 4 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem vadászata során meglőtte, hazahozta, együtt megsütöttük, majd a család mind megette:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őzgerincet alaposan megmossuk, és csonttal együtt kb. 2-3 cm vastagra szeleteljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és zúzott fokhagymával megkenjük.
  3. A zsiradékot felhevítjük, és oldalakként 2-2 percig pirítjuk, hogy kérget kapjon.
  4. Tepsibe helyezzük a hús-szeleteket, és a vaj felét rámorzsoljuk. Újra sózzuk és borsozzuk (én durva szemű sót és borsot használtam).
  5. 110 fokon előmelegített sütőben 15 percig sütjük, félidőnél egyszer megfordítjuk, így medium állagot kapunk.
  6. Burgonyát megfőzzük, összetörjük, a maradék vajat, tejet és sót adjuk hozzá.
  • sütési hőfok: 110°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsi :)

Mióta szakács: 2015.10.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Őzhús, vadhús, vadétel, gerinc, vadsült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

718
őzgerinc 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
mangalica zsír 4 ek
burgonya 80 dkg
tej 1 dl
vaj 20 dkg