r
Nosalty Logó

Zöldborsós tojásrántottával töltött pulykamedalion rántva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Zöldborsós tojásrántottával töltött pulykamedalion rántva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók

A töltött húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók

A töltött húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 9862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók

A töltött húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    2898 micro
Összesen 1646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    403.1 g

Zsír

  • Összesen
    530.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    2110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12714 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    543 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    940 mg
  • Foszfor
    4619 mg
  • Nátrium
    5259 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    856.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    2398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    1863 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2016 micro
  • Kolin:
    2022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    7408 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    17388 micro
Összesen 9862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók

A töltött húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A pulykamedaliont mossuk, leszárítjuk, félbevágjuk, kissé kiverjük, és mindkét oldalát a sült csirke fűszerkeverékkel és őrölt borssal megszórjuk, hagyjuk állni.
  2. Egy tálban felverjük az öt tojást kevés sóval.
  3. Egy kis fazékban a kevés sóval és cukorral 5-6 perc alatt, forrástól számítva, megfőzzük a zöldborsót, majd leszűrjük.
  4. Lábasba teszünk 2 ek olajat, a felvert sózott tojást, és keverés mellett átsütjük, de nem sütjük meg, lágy maradjon, ebbe keverjük bele a főtt zöldborsót, a friss finomra vágott petrezselyemzöldet, a felkarikázott újhagymát, a tömlős füstölt ízű sajtot, és jó alaposan átkeverjük.
  5. Egy tányérba teszünk lisztet, egy másikba a három felvert tojást kevés sóval, a harmadik tányérba meg a zsemlemorzsát.
  6. A húsok egyik felébe tesszük a zöldborsós tojásrántottát, majd a hús másik felét ráhajtjuk, és mindezt az összes hússal elkészítjük, majd az összes húst bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, prézlibe.Tálcára tesszük.
  7. Megpucoljuk az újburgonyát, sós vízbe feltesszük főni, forrástól számítva 14 perc kb., és kész. Melegen hagyjuk.
  8. Feltesszük a sós vizet forrni a rizsnek, ha forr, fakanálra tesszük a zacskós rizseket, és megfőzzük 12-14 perc alatt, majd tálba öntjük ki, és melegen hagyjuk.
  9. A forró olajba, sűrű forgatás mellett, a húsokat szép aranybarnára sütjük, legalább 6-7 alkalommal forgatjuk meg, hogy minden oldala teljesen átsülhessen (10-12 perc húsonként).
  10. Tálaljuk a töltött húst a párolt rizzsel, az újburgonyával, paradicsomcikkekkel, szeletelt paprikával, petrezselyem és újhagyma zöldjével.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5616
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Ajánló

Tálalhatjuk tejfellel és finom borral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós tojásrántottával töltött pulykamedalion rántva
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a pulykahúst, és bár meleg van, még utoljára belementem a rántott hús olajban való kisütésébe, iszonyat nehéz volt, a konyha amúgy is meleg, és még a gáztűzhely is. Alig vártam, hogy legyen már újburgonya, nagyon finom lett, de a család egy része a párolt rizst is szereti (de nem sütőben készítettem). Ezért lett kétféle köret és a zöldborsós tojásrántotta, mivel mind nem fért bele a húsokba, ezért az is köretként szolgált. Nagyon finomra sikerült az ebéd, szemnek is laktató volt, és ízre is, minden, a paprika és paradicsom is végre, ehetünk már, finom, friss. Az ebéd nagyon ízlett mindenkinek, kétszeri étkezésre elég volt, igazán kitűnő ebéd. Sőt, a férjem a hétvégét munkával töltötte a munkahelyén, és vitt is magával ebédre. Legközelebb csirkemellel fogom kipróbálni, és kicsit változtatok az ízén is, de ez nagyon finom volt, örülök, hogy elkészítettem.

Hozzávalók

Hozzávalók

A töltött húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...