Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt, bundázott csirkecomb filé

Pácolt, bundázott csirkecomb filé
Pácolt, bundázott csirkecomb filé
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg íróval és egész csirkecombokkal készül ez a nagyszerű rántottcsirke recept. Én filézett combhusiból és jobbhíján joghurttal készítettem el. Így is tökéletes lett. A pácolás után puha és ízletes marad a hús, bőre pedig finom, roppanós lesz.

hozzávalók / 4 adag

Pácolás

Sütés

ajánlat

Kitűnő vendégváró étel. Ha előre kisütjük a csirkecombokat, akkor van időnk szellőztetni a meghívottak érkezéséig. A sütőben pihenő csirkecombokra csak rápirítunk egy kevés ideig és jobbak lesznek, mint azelőtt. Ugyan ezzel az eljárással készíthetünk a csirkeszárnyat és mellet is. A végeredmény mindenképpen kiváló lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. Páclé készítése (egy nappal a sütés előtt): Egy közepes szószkészítő edényben, közepes lángon 3-4 perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát kevés olajon. Sózzuk meg és dobjuk hozzá a rozmaringágakat, amelyekkel további fél percig hevítsük. Ekkor öntsük fel vízzel és dobjuk bele a citromot úgy, hogy előtte nyomjuk bele a levét. A magokat szedjük ki a pácléből, ha belepottyannának. Lassú tűzön forráspontig melegítsük össze az egészet, közben keverjük át, hogy a só felolvadjon benne. Aztán rögtön húzzuk le a tűzről és hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe a teljes kihűlésig. Fel is gyorsíthatjuk a folyamatot, ha jeges vízbe tesszük az edényt és közben kevergetjük a páclét.
  2. Tegyük a csirkecombokat (én filézett csirkecombokat használtam ez alkalommal) egy nagy, zárható hűtőzacskóba (de műanyagdoboz is lehet) és öntsük rá a páclét. Zárjuk le a zacskót úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt nyomjuk ki belőle és a lé teljesen befedje a húst. Tegyük a zacskót hűtőbe 8-24 órára. Néha mozgassuk, forgassuk át, hogy a pác biztosan átjárja a húst.
  3. Ha letelt a várakozási idő, akkor vegyük ki a csirkét a pácból, mossuk le hideg víz alatt és töröljük át papírtörlővel, majd ugyancsak papírtörlőre helyezve szárítsuk meg. A csirkét ekkor akár három napig mélyhűtőbe is tehetjük vagy azonnal el is készíthetjük.

Sütés

  1. Egy nagy keverőtálba vegyítsük össze a lisztet, borssal, fűszerpaprikával, tengeri sóval, cayenne borssal és sütőporral, majd a felét öntsük át egy másik keverőtálba. A joghurtot egy harmadik tálba öntsük bele. Egy tálra helyezzünk sütőpapírt.
  2. A csirkecombokat tegyük az egyik lisztes tálba és rázzuk össze vele, hogy mindenhol bevonja őket. Utána mehetnek a joghurtba, majd a másik lisztes tálba az utolsó bevonatra, végül a sütőpapírra.
  3. Hevítsünk olajat egy mély serpenyőben. Helyezzük bele a csirkecombokat. Gyakori forgatás mellett süssük őket aranybarnára kb. 12-15 perc alatt, mérettől függően. Szedjük ki a kész combokat egy tepsi (vagy a mosogató fölé helyezett) sütőrácsra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.
  4. Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig pihenni a húst. Ha biztosan belül puha, kívül ropogós combokat akarunk készíteni, akkor tálalás előtt tegyük be a combokat 120 fokra előmelegített sütőbe pár percre. Így bármikor tálalhatunk, nem kell izgulni, hogy kihűlnek.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 931
elküldve: 4
receptkönyvben: 249
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Rántott csirkecomb, rántott csirke, sültcsirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Thu, 2015-12-17 12:42

Szerintem egy evőkanál őrült bors rengeteg. Talán mokkás kanál?

gamica
gamica Wed, 2014-05-21 12:41

A páctól a hús isteni finom lett, viszont a panírozásnak ez a formája nekem nem sikerült. Végül a joghur után lecseréltem a lisztet morzsára, úgy már rendben volt.

Filamér
Filamér Tue, 2014-02-25 11:05

Én is arra volnék kíváncsi, amit Anita kérdezett, mitől lesz ilyen szép paplanos a panírja, mintha zsemlemorzsában is forgott volna? :-) A sütőpor emeli meg?

Anita-04
Anita-04 Mon, 2014-02-24 18:11

Szia!
Nagyon jól hangzik! Ettől a pirospaprikás liszttől, amiben kétszer is megforgatod sütés előtt, lesz olyan, mintha zsemlemorzsa lenne rajta? Megtévesztett a látvány. Mindenképpen ki fogom próbálni!

1171
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
2 ek
rozmaring 4 szál
víz 5 dl
citrom 1 db
csirke alsócomb 4 db
csirke felsőcomb 4 db
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
bors 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 ek
cayenne bors 1 teáskanál
sütőpor 1 ek
joghurt 2 dl
repceolaj 3 dl