Nosalty Logó

Pácolt, bundázott csirkecomb filé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Pácolt, bundázott csirkecomb filé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 1175 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 4693 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 189 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    3405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 1175 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    376.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16929 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    13621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 4693 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. Páclé készítése (egy nappal a sütés előtt): Egy közepes szószkészítő edényben, közepes lángon 3-4 perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát kevés olajon. Sózzuk meg és dobjuk hozzá a rozmaringágakat, amelyekkel további fél percig hevítsük. Ekkor öntsük fel vízzel és dobjuk bele a citromot úgy, hogy előtte nyomjuk bele a levét. A magokat szedjük ki a pácléből, ha belepottyannának. Lassú tűzön forráspontig melegítsük össze az egészet, közben keverjük át, hogy a só felolvadjon benne. Aztán rögtön húzzuk le a tűzről és hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe a teljes kihűlésig. Fel is gyorsíthatjuk a folyamatot, ha jeges vízbe tesszük az edényt és közben kevergetjük a páclét.
  2. Tegyük a csirkecombokat (én filézett csirkecombokat használtam ez alkalommal) egy nagy, zárható hűtőzacskóba (de műanyagdoboz is lehet) és öntsük rá a páclét. Zárjuk le a zacskót úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt nyomjuk ki belőle és a lé teljesen befedje a húst. Tegyük a zacskót hűtőbe 8-24 órára. Néha mozgassuk, forgassuk át, hogy a pác biztosan átjárja a húst.
  3. Ha letelt a várakozási idő, akkor vegyük ki a csirkét a pácból, mossuk le hideg víz alatt és töröljük át papírtörlővel, majd ugyancsak papírtörlőre helyezve szárítsuk meg. A csirkét ekkor akár három napig mélyhűtőbe is tehetjük vagy azonnal el is készíthetjük.

Sütés

  1. Egy nagy keverőtálba vegyítsük össze a lisztet, borssal, fűszerpaprikával, tengeri sóval, cayenne borssal és sütőporral, majd a felét öntsük át egy másik keverőtálba. A joghurtot egy harmadik tálba öntsük bele. Egy tálra helyezzünk sütőpapírt.
  2. A csirkecombokat tegyük az egyik lisztes tálba és rázzuk össze vele, hogy mindenhol bevonja őket. Utána mehetnek a joghurtba, majd a másik lisztes tálba az utolsó bevonatra, végül a sütőpapírra.
  3. Hevítsünk olajat egy mély serpenyőben. Helyezzük bele a csirkecombokat. Gyakori forgatás mellett süssük őket aranybarnára kb. 12-15 perc alatt, mérettől függően. Szedjük ki a kész combokat egy tepsi (vagy a mosogató fölé helyezett) sütőrácsra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.
  4. Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig pihenni a húst. Ha biztosan belül puha, kívül ropogós combokat akarunk készíteni, akkor tálalás előtt tegyük be a combokat 120 fokra előmelegített sütőbe pár percre. Így bármikor tálalhatunk, nem kell izgulni, hogy kihűlnek.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 13644
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Ajánló

Kitűnő vendégváró étel. Ha előre kisütjük a csirkecombokat, akkor van időnk szellőztetni a meghívottak érkezéséig. A sütőben pihenő csirkecombokra csak rápirítunk egy kevés ideig és jobbak lesznek, mint azelőtt. Ugyan ezzel az eljárással készíthetünk a csirkeszárnyat és mellet is. A végeredmény mindenképpen kiváló lesz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredetileg íróval és egész csirkecombokkal készül ez a nagyszerű rántottcsirke recept. Én filézett combhusiból és jobbhíján joghurttal készítettem el. Így is tökéletes lett. A pácolás után puha és ízletes marad a hús, bőre pedig finom, roppanós lesz.

Hozzászólások

Anita-04

Szia! Nagyon jól hangzik! Ett?l a pirospaprikás lisztt?l, amiben kétszer is megforgatod sütés el?tt, lesz olyan, mintha zsemlemorzsa lenne rajta? Megtévesztett a látvány. Mindenképpen ki fogom próbálni!

Filamér

Én is arra volnék kíváncsi, amit Anita kérdezett, mit?l lesz ilyen szép paplanos a panírja, mintha zsemlemorzsában is forgott volna? :-) A süt?por emeli meg?

Törölt felhasználó

A cayenne borsot mivel lehet helyettesíteni?

gamica

A páctól a hús isteni finom lett, viszont a panírozásnak ez a formája nekem nem sikerült. Végül a joghur után lecseréltem a lisztet morzsára, úgy már rendben volt.

Greg

Szerintem egy ev?kanál ?rült bors rengeteg. Talán mokkás kanál?

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek