Nosalty Logó

Fűszeres rántott csirke tepsiben sütve

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
pussycat
Fűszeres rántott csirke tepsiben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A marinádhoz

Összesen 901 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A marinádhoz

Összesen 3600 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A marinádhoz

Összesen 177 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 901 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.7 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8184.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2188 mg
  • Nátrium
    4626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 3600 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A marinádhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Acsirkét megmossuk és megtisztítjuk.
  2. A marinád hozzávalóit elkeverve beletesszük a csirkedarabokat, és jól összevegyítjük. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, kevesebb is lehet.
  3. Egy edénybe tesszük a lisztet, a másikba a prézlit a tárkonnyal, borssal és a paprikával.
  4. A csirkét kivesszük a marinádból és teszünk hozzá 2 tojást. Ez lesz a panír tojásos keveréke.
  5. Most a csirkét a szokásos módon bepanírozzuk, sütőpapíros tepsire tesszük, megspricceljük egy kis olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, először 10 percig, majd levesszük a hőt 180-ra, és pirosra sütjük, közben egyszer megfordítva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 2 db 30x25
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 21386
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Ajánló

Főételnek krumplipürével, salátával vagy akár még partira valamilyen szósszal is kínálhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

Egy kis változatosság kellett már a rántott csirkének. 

Hozzászólások

Torma

Na, ezt feltétlen megcsinálom!!!! Szuper recept Csukika! A képr?l már saccoltam, hogy a Tiéd a reci :) praktikus a panírozási folyamat, meg jók az ízseít?k!!! puszillak, T

Éva-Anyóca

Kedves Veronika! Hát igen, olyan snassz már az a szokásos rántott csirke...pedig milyen finom tud lenni. :-) Na, ezzel a csodás ízvilággal adtál elkészítési módot, nagyon köszönöm. Tudatlanság,de kérdeznék, az a smoked paprika, az ?rölt de füstölt íz? paprikát jelent? Ki tudja, itt hol lehet ilyet beszerezni, Mo.-on? Mondjuk ne feltétlen mindig Budapest, azért oda nem fogok felmenni, egy f?szer miatt.... bocsi..:-( Köszönöm szépen, amint ez a f?szerem is meg van, fogom készíteni.:-) Szép napot, kicsit fúj a szél, de az id? tiszta, és süt a nap, mindjárt szell?ztetek!!!!!!!!! :-)) Még akaratos a tél, nehézkes távoznia, de a virágaim jelzik: tulipán, jácint, stb.,...hogy jönnek,bújnak ki a földb?l, és véget vetnek a télnek,.....várom, a tavaszt.:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

pussycat

Kedves Eva-Anyoca! Igen az a fustolt paprika, bocsi, de nem is tudom hol jart az eszem amikor elirtam. Itt igy aruljak, hogy smoked paprika. Nagyon jo izt ad az eteleknek, foleg olyan eteleknek amibe illene egy kis fustolt iz. Pl. ha egy kozonseges krumpli vagy bablevesbe teszek, azt hiszik, hogy fustolthus vagy kolbasz is fott benne. Azt hiszem, hogy M.O.-on is lehet kapni, - azert is batorkodtam beleirni a receptbe. Ugyanis olvastam mar valamelyik hozzaszolasnal, hogy ismerik otthon, de azt sajnos nem tudom, hogy hol aruljak. Orulok, hogy mar te is tul vagy a betegsegeken, es termeszetesen mar nagyon varod a tavaszt. En meg ugyanigy varom mar a huvosebb idot. Mi sem tudunk kimenni a lakasbol, 42 fok van kint. Kasztrofobiat lehet kapni a bezartsagtol, de bent legalabb huvos van. Gyonyoruen tudod leirni ahogy a tavasz viragai eledeznek....az otthoni tavasz mindent karpotol.... Szep napot kivanok neked!! Veronika:))

Éva-Anyóca

Kedves Veronika! Igen, ismer?s, azért mertem rákérdezni erre a paprikára, majd szétnézek, hátha kis városkánkban is lehet kapni, csak még én nem fedeztem fel...:-) Hát hidd el, hogy itt is bezártsági fóbiánk van, de azért, mert hideg van, szél fúj, esik az es?, szürkésség van,...lassacskán akarja a tél átadni már a helyét a tavasznak,...és addig még kell f?teni, és kell benn lenni, pedig már úgy mennék, legalábbis én, olyan mehetnékem lenne ki....még nem lehet, még nem..:-O Kicsit várok.., azt hiszem, meg fogja érni!!! :-D Egy kis meleget "átdobhatsz", ha már annyira sok van ott Nálatok..:-) Hátha mindkett?nknek jobb lenne...:-O Szép napot és köszi a receptet.:-) Éva-Anyóca

Döme-Ádám

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy így süt?ben sütve mennyire lesz puha a panír? Vagy olyan, mint ha olajban sütném???

pussycat

Szia! Finom ropogos lesz, szerintem meg ropogosabb, mint olajban sutve!!!

Döme-Ádám

Köszönöm a gyors válaszod! Ha nem gond még kérdeznék, ugyanis hétvégén vendégeim lennének, s Nekik készíteném el els? nekifutásra: 1. A csirkét leb?rözted ill. ha nem, akkor a kisül? zsír nem áztatja el a panírt? 2. Egy másik oldalon olvastam, hogy érdemes süt?rácsra tenni a húst, mert úgy lecsöpög a zsiradék, s nem abban f?. 3. A sütés Nálad légkeverés vagy sima alsó-fels? sütés volt, s tényleg kell másfél órát sütni a csirkét?? Válaszaidat továbbra is köszönöm! Bocs, de biztosra szeretnék menni a szülinapi bulin..... :))

pussycat

Nagyon szivesen! A csirket en nem borozom le mert mi szeretjuk a boret, de ha valaki nem szereti, nyugodtan leborozheti. Szerintem a bore alatti zsiradek kell is neki, attol lesz ropogos. Semmi szin alatt nem aztatja el a panirt. Azert teszek olajat a tojasos-marinados-tejes keverekbe, mert kell a zsiradek, mivel nem labosban, forro olajban sutjuk. Meg is szoktam olaj spray-el fujni egy kicsit. En is olvastam a sutoracsrol, lehet hogy ugy meg szebben sul, mivel egyenletesebben kapja a meleget, de en tul macerasnak tartottam, es az utana valo mosogatas miatt elalltam attol a modszertol. Ha sutopapirt teszel a tepsibe ugy szinte nem kell a tepsit mosogatni. Igy sem abban fo, hanem inkabb sul, tehat korben ( legalabb is nekem ) ropogos lesz. Nekem csak regi fajta, nem legkevereses gazsutom van, es megmondom oszinten, hogy az idot nem is figyeltem meg, (sose szoktam ha sutok) csak idonkent megneztem, es ha szep piros es ugy gondolod, hogy mar nem sutod tovabb mert akkor megegne, akkor jo. Ha meg szeretnel tudni valamit, nyugodtan kerdezz, en valaszolok szivesen! Udv. Veronika

moncsicsi83

A marinádban ha picit többet áll a husi, az gond? Vagy így csak ízletesebb? És a maradék tojásos marináddal mit csinálsz? Fel lehet használni valamire? És ezt a smoked paprikát hol lehet kapni? Anélkül is jó lehet? Húúúúú, bocsi a sok kérdésért, de annyira megtetszett a recepted, én meg még kezd? vagyok és pénteken ezt szeretném elkészíteni :) Köszi :)

pussycat

Szia moncsicsi83! Az nem baj ha a marinadban egy kicsit tovabb all, mert ugy ahogy te is gondolod annal izletesebb lesz, ami a bolti csirkeknel nem egy hatrany. Nem ajanlanam ha hazicsirkebol - amit eppen te neveltel es frissen pucoltad meg - keszitened, mert annak kar lenne elrontani az izet barmivel is. -No de ezt csak erdekessegkeppen irom neked, nalad biztosan nem ez a helyzet. A mardek marinadba utottem bele a tojast es egy pici tejet, es ez volt a panirnak a tojasos kevereke. Eloszor lisztbe, majd vissza a marinados tojasba es ugy a prezlibe forgattam meg. Igy a marinad is benne van, nincs kiontve. A smoked paprikat azt hiszem hogy aruljak M.o-on is, talan mint fustolt paprika, de sajnos azt nem tudom, neked megmondani, hogy hol, mivel en kulfoldon elek. Egyebkent azt el is hagyhatod a receptbol. Remelem tudtam segiteni, es ha van meg kerdesed, csak nyugodtan irjal, orulok, hogy tetszik a recept. Udv, Veronika

moncsicsi83

Szia, köszönöm szépen a válaszokat! Házi pipib?l lesz (szül?kt?l), akkor azt mondod, ne hagyjam olyan sokáig a marinádban? :) "Panírozás" utáni megmaradt marinádra gondolok. Ha sima rántott husit csinálok, a megmaradt tojásba szoktam keverni kis lisztet-zsemlemorzsát és kisütöm, ezért gondoltam, hogy talán a maradék marinádból (gondolom csak marad ki valamennyi) is lehet csinálni valamit. Ma voltam pár boltban, de füstölt paprikát nem találtam. Lehet majd kihagyom! Köszönöm szépen: Mónika :)

pussycat

Szia Monika! Bocsass meg, hogy nem is gondoltam, hogy hazi pipid van, de nekem szokatlan, mert en sajnos mar legalabb negyven eve nem ettem hazi csirket, es ez nem vicc. Meg ugyan emlekszem az izere, - azt soha nem lehet elfelejteni - de ugy megszoktam, hogy ezeket a bolti csirkeket agyonra kell fuszerezni, hogy ne erezzuk a mellekizet. Abban az esetben en a helyedben, (ez csak egy jotanacs, nem kell elfogadni) csak siman a szokaszos modon bepaniroznam, ugy hogy a tojas-tej keverekbe tennek 1/2 dl olajat, es ugy a tepsiben a sutoben megsutnem. Kevesebb a macera is vele, es a csirke izet nem veszti el. Bocsi, hogy most megingattalak az elore megtervezett menun, gondolom, hogy valami kulonlegeset akartal kesziteni. Sok sikert kivanok! Veronika

Törölt felhasználó

tegnap ki lett probalva , nagy siker volt ,szuper recept

pussycat

Nagyon orulok, koszi a visszajelzest!

Ilihu

Nagyon jól néz ki, kipróbálom. A füstölt paprikát nálunk is lehet kapni, maszek f?szer boltokban kéne megpróbálni (én ott kaptam), esetleg nagy áruházakban. Szép napot ilihu

pussycat

Orulok, hogy tetszik, tenyleg finom es egyszeru elkesziteni. Neked is szep napot! Veronika

aantee

Hát, én eddig szkeptikusan álltam a süt?ben sült rántott hús ötletéhez, de tényleg nem rossz! Nem teljesen olyan, mint az olajban sült, de eléggé hasonlít, és hát nem kell a fél konyhát kipucolni utána. :) Megtartjuk!

Törölt felhasználó

Úgy remek ahogy van, ebédre - vacsira ideális és nálunk mindenki szereti!

Paxmer

Köszi receptet! Nagyon finom lett.

Hozzávalók

A csirkéhez

A marinádhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek