Fűszeres rántott csirke tepsiben sütve
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
pussycat

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirkéhez
-
188g csirke alsócomb202 kcal
-
161g csirkeszárny190 kcal
-
63g zsemlemorzsa247 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
A marinádhoz
Összesen
901
Kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirkéhez
-
750g csirke alsócomb809 kcal
-
642g csirkeszárny760 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
A marinádhoz
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3600
Kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirkéhez
-
36.9g csirke alsócomb40 kcal
-
31.6g csirkeszárny37 kcal
-
12.3g zsemlemorzsa49 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
A marinádhoz
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
177
Kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2046.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 1156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 199.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
901
Kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 230.7 g
Zsír
-
Összesen 138.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8184.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 336 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 2188 mg
-
Nátrium 4626 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 799.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 949 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1050 micro
Összesen
3600
Kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
177
Kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
6 db csirke alsócomb
-
6 db csirkeszárny
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
tárkony ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
A marinádhoz
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 ek szójaszósz
-
1 ek mustár
-
2 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez
- Acsirkét megmossuk és megtisztítjuk.
- A marinád hozzávalóit elkeverve beletesszük a csirkedarabokat, és jól összevegyítjük. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, kevesebb is lehet.
- Egy edénybe tesszük a lisztet, a másikba a prézlit a tárkonnyal, borssal és a paprikával.
- A csirkét kivesszük a marinádból és teszünk hozzá 2 tojást. Ez lesz a panír tojásos keveréke.
- Most a csirkét a szokásos módon bepanírozzuk, sütőpapíros tepsire tesszük, megspricceljük egy kis olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, először 10 percig, majd levesszük a hőt 180-ra, és pirosra sütjük, közben egyszer megfordítva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 2 db 30x25
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 21386
- Feltöltés dátuma: 2013. február 19.
Ajánló
Főételnek krumplipürével, salátával vagy akár még partira valamilyen szósszal is kínálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

pussycat
150 recept
Egy kis változatosság kellett már a rántott csirkének.
Hozzászólások
Na, ezt feltétlen megcsinálom!!!! Szuper recept Csukika! A képr?l már saccoltam, hogy a Tiéd a reci :) praktikus a panírozási folyamat, meg jók az ízseít?k!!! puszillak, T
Kedves Veronika! Hát igen, olyan snassz már az a szokásos rántott csirke...pedig milyen finom tud lenni. :-) Na, ezzel a csodás ízvilággal adtál elkészítési módot, nagyon köszönöm. Tudatlanság,de kérdeznék, az a smoked paprika, az ?rölt de füstölt íz? paprikát jelent? Ki tudja, itt hol lehet ilyet beszerezni, Mo.-on? Mondjuk ne feltétlen mindig Budapest, azért oda nem fogok felmenni, egy f?szer miatt.... bocsi..:-( Köszönöm szépen, amint ez a f?szerem is meg van, fogom készíteni.:-) Szép napot, kicsit fúj a szél, de az id? tiszta, és süt a nap, mindjárt szell?ztetek!!!!!!!!! :-)) Még akaratos a tél, nehézkes távoznia, de a virágaim jelzik: tulipán, jácint, stb.,...hogy jönnek,bújnak ki a földb?l, és véget vetnek a télnek,.....várom, a tavaszt.:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Eva-Anyoca! Igen az a fustolt paprika, bocsi, de nem is tudom hol jart az eszem amikor elirtam. Itt igy aruljak, hogy smoked paprika. Nagyon jo izt ad az eteleknek, foleg olyan eteleknek amibe illene egy kis fustolt iz. Pl. ha egy kozonseges krumpli vagy bablevesbe teszek, azt hiszik, hogy fustolthus vagy kolbasz is fott benne. Azt hiszem, hogy M.O.-on is lehet kapni, - azert is batorkodtam beleirni a receptbe. Ugyanis olvastam mar valamelyik hozzaszolasnal, hogy ismerik otthon, de azt sajnos nem tudom, hogy hol aruljak. Orulok, hogy mar te is tul vagy a betegsegeken, es termeszetesen mar nagyon varod a tavaszt. En meg ugyanigy varom mar a huvosebb idot. Mi sem tudunk kimenni a lakasbol, 42 fok van kint. Kasztrofobiat lehet kapni a bezartsagtol, de bent legalabb huvos van. Gyonyoruen tudod leirni ahogy a tavasz viragai eledeznek....az otthoni tavasz mindent karpotol.... Szep napot kivanok neked!! Veronika:))
Kedves Veronika! Igen, ismer?s, azért mertem rákérdezni erre a paprikára, majd szétnézek, hátha kis városkánkban is lehet kapni, csak még én nem fedeztem fel...:-) Hát hidd el, hogy itt is bezártsági fóbiánk van, de azért, mert hideg van, szél fúj, esik az es?, szürkésség van,...lassacskán akarja a tél átadni már a helyét a tavasznak,...és addig még kell f?teni, és kell benn lenni, pedig már úgy mennék, legalábbis én, olyan mehetnékem lenne ki....még nem lehet, még nem..:-O Kicsit várok.., azt hiszem, meg fogja érni!!! :-D Egy kis meleget "átdobhatsz", ha már annyira sok van ott Nálatok..:-) Hátha mindkett?nknek jobb lenne...:-O Szép napot és köszi a receptet.:-) Éva-Anyóca
Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy így süt?ben sütve mennyire lesz puha a panír? Vagy olyan, mint ha olajban sütném???
Szia! Finom ropogos lesz, szerintem meg ropogosabb, mint olajban sutve!!!
Köszönöm a gyors válaszod! Ha nem gond még kérdeznék, ugyanis hétvégén vendégeim lennének, s Nekik készíteném el els? nekifutásra: 1. A csirkét leb?rözted ill. ha nem, akkor a kisül? zsír nem áztatja el a panírt? 2. Egy másik oldalon olvastam, hogy érdemes süt?rácsra tenni a húst, mert úgy lecsöpög a zsiradék, s nem abban f?. 3. A sütés Nálad légkeverés vagy sima alsó-fels? sütés volt, s tényleg kell másfél órát sütni a csirkét?? Válaszaidat továbbra is köszönöm! Bocs, de biztosra szeretnék menni a szülinapi bulin..... :))
Nagyon szivesen! A csirket en nem borozom le mert mi szeretjuk a boret, de ha valaki nem szereti, nyugodtan leborozheti. Szerintem a bore alatti zsiradek kell is neki, attol lesz ropogos. Semmi szin alatt nem aztatja el a panirt. Azert teszek olajat a tojasos-marinados-tejes keverekbe, mert kell a zsiradek, mivel nem labosban, forro olajban sutjuk. Meg is szoktam olaj spray-el fujni egy kicsit. En is olvastam a sutoracsrol, lehet hogy ugy meg szebben sul, mivel egyenletesebben kapja a meleget, de en tul macerasnak tartottam, es az utana valo mosogatas miatt elalltam attol a modszertol. Ha sutopapirt teszel a tepsibe ugy szinte nem kell a tepsit mosogatni. Igy sem abban fo, hanem inkabb sul, tehat korben ( legalabb is nekem ) ropogos lesz. Nekem csak regi fajta, nem legkevereses gazsutom van, es megmondom oszinten, hogy az idot nem is figyeltem meg, (sose szoktam ha sutok) csak idonkent megneztem, es ha szep piros es ugy gondolod, hogy mar nem sutod tovabb mert akkor megegne, akkor jo. Ha meg szeretnel tudni valamit, nyugodtan kerdezz, en valaszolok szivesen! Udv. Veronika
A marinádban ha picit többet áll a husi, az gond? Vagy így csak ízletesebb? És a maradék tojásos marináddal mit csinálsz? Fel lehet használni valamire? És ezt a smoked paprikát hol lehet kapni? Anélkül is jó lehet? Húúúúú, bocsi a sok kérdésért, de annyira megtetszett a recepted, én meg még kezd? vagyok és pénteken ezt szeretném elkészíteni :) Köszi :)
Szia moncsicsi83! Az nem baj ha a marinadban egy kicsit tovabb all, mert ugy ahogy te is gondolod annal izletesebb lesz, ami a bolti csirkeknel nem egy hatrany. Nem ajanlanam ha hazicsirkebol - amit eppen te neveltel es frissen pucoltad meg - keszitened, mert annak kar lenne elrontani az izet barmivel is. -No de ezt csak erdekessegkeppen irom neked, nalad biztosan nem ez a helyzet. A mardek marinadba utottem bele a tojast es egy pici tejet, es ez volt a panirnak a tojasos kevereke. Eloszor lisztbe, majd vissza a marinados tojasba es ugy a prezlibe forgattam meg. Igy a marinad is benne van, nincs kiontve. A smoked paprikat azt hiszem hogy aruljak M.o-on is, talan mint fustolt paprika, de sajnos azt nem tudom, neked megmondani, hogy hol, mivel en kulfoldon elek. Egyebkent azt el is hagyhatod a receptbol. Remelem tudtam segiteni, es ha van meg kerdesed, csak nyugodtan irjal, orulok, hogy tetszik a recept. Udv, Veronika
Szia, köszönöm szépen a válaszokat! Házi pipib?l lesz (szül?kt?l), akkor azt mondod, ne hagyjam olyan sokáig a marinádban? :) "Panírozás" utáni megmaradt marinádra gondolok. Ha sima rántott husit csinálok, a megmaradt tojásba szoktam keverni kis lisztet-zsemlemorzsát és kisütöm, ezért gondoltam, hogy talán a maradék marinádból (gondolom csak marad ki valamennyi) is lehet csinálni valamit. Ma voltam pár boltban, de füstölt paprikát nem találtam. Lehet majd kihagyom! Köszönöm szépen: Mónika :)
Szia Monika! Bocsass meg, hogy nem is gondoltam, hogy hazi pipid van, de nekem szokatlan, mert en sajnos mar legalabb negyven eve nem ettem hazi csirket, es ez nem vicc. Meg ugyan emlekszem az izere, - azt soha nem lehet elfelejteni - de ugy megszoktam, hogy ezeket a bolti csirkeket agyonra kell fuszerezni, hogy ne erezzuk a mellekizet. Abban az esetben en a helyedben, (ez csak egy jotanacs, nem kell elfogadni) csak siman a szokaszos modon bepaniroznam, ugy hogy a tojas-tej keverekbe tennek 1/2 dl olajat, es ugy a tepsiben a sutoben megsutnem. Kevesebb a macera is vele, es a csirke izet nem veszti el. Bocsi, hogy most megingattalak az elore megtervezett menun, gondolom, hogy valami kulonlegeset akartal kesziteni. Sok sikert kivanok! Veronika
tegnap ki lett probalva , nagy siker volt ,szuper recept
Nagyon orulok, koszi a visszajelzest!
Nagyon jól néz ki, kipróbálom. A füstölt paprikát nálunk is lehet kapni, maszek f?szer boltokban kéne megpróbálni (én ott kaptam), esetleg nagy áruházakban. Szép napot ilihu
Orulok, hogy tetszik, tenyleg finom es egyszeru elkesziteni. Neked is szep napot! Veronika
Hát, én eddig szkeptikusan álltam a süt?ben sült rántott hús ötletéhez, de tényleg nem rossz! Nem teljesen olyan, mint az olajban sült, de eléggé hasonlít, és hát nem kell a fél konyhát kipucolni utána. :) Megtartjuk!
Úgy remek ahogy van, ebédre - vacsira ideális és nálunk mindenki szereti!
Köszi receptet! Nagyon finom lett.