Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós rizs

Zöldborsós rizs
Zöldborsós rizs
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül. Az a legjobb benne, hogy nem száraz lesz, hanem szaftos. Azért kell bele a bő olaj és a 2 fej hagyma is. Lehet a rizst felönteni leves alaplével is vagy leveskockából készített alaplével, csak akkor vigyázni kell a fűszerezéssel. A borsó mennyiségét lehet növelni is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kitűnő köret sültek mellé, de önmagában is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst jól megmossuk, és 1-2 órán át hideg vízben áztatjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát bő olajon egy kis vízzel megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a borsót, a felkockázott sárgarépát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy kicsit dinszteljük.
  4. Fűszerezzük egy kis cukorral, ételízesítővel.
  5. Vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük. (Nem baj, ha marad leve.)
  6. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel. Még fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Alaposan összekeverjük, lefedjük.
  7. Lassú tűzön néha megkeverjük, és ha kell, vizet adunk hozzá addig, míg a rizs meg nem főtt.
  8. Ha kész, pár percig a fedő alatt állni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 397
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

periscope

Mióta szakács: 2011.05.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rizs zöldborsóval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

periscope
periscope / periscope Fri, 2015-12-18 14:09

Én is köszönöm a visszajelzést és örülök, hogy ízlett. Bocsi Éva-Anyóca, de nem jött értesítés, csak most látom, hogy írtál. Remélem azóta többször is elkészítetted már. Kellemes ünnepi készülődést kívánok mindkettőtöknek ! Üdv. Erzsi

b-n
b-n Thu, 2015-12-17 17:26

Karácsony előtt igyekszem kevesebbet tevékenykedni a konyhában, úgyhogy ma ez készült szelet hússal. Remek volt! Köszi!

574
zöldborsó 80 dkg
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 2 nagy fej
rizs 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek