r
Nosalty Logó

Zöldborsós raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsós raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1679 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    12717 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5343 micro
Összesen 1679 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Felkockázzuk a húst.
  2. Kis olajon megpároljuk a húst, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje.
  3. Tetszés szerint fűszerezzük (só, bors, babérlevél, tárkony).
  4. Fedő alatt fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és felöntjük vízzel.
  5. Tetszés szerint főzhető bele galuska vagy tészta.
  6. Ha megfőtt, az olajból, lisztből rántást készítünk, és a levesbe keverjük. Még 3 percig főzzük.
  7. Tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 21653
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Ajánló

Aki szereti, gombát is főzhet bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a borsólevest, de most egy kicsit tartalmasabbra vágytam. Férjem szerint meg csak az étel, amiben hús van, így került egy kis hús is a levesbe.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?