Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves tavasszal a legfinomabb! A zsenge sárgarépából, petrezselyemgyökérből és a mézédes zöldborsóból a legjobb elkészíteni, de ha nem tudunk addig várni, akkor kevés cukrot adjunk a párolódó zöldségek alá.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  3. Liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk. Vízzel felöntve készre főzzük.
  4. Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, a galuskatésztát összeállítjuk, és nokedliszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt el is készül.
  • költség: 1230 Ft
  • elkészítettem: 34 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 61 093
elküldve: 14
receptkönyvben: 456
elkészítve: 33/38
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tavaszi zsenge zöldborsóleves vajas galuskával, borsóleves vajgaluskával, tavaszi leves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haszusz
Haszusz Tue, 2016-05-31 15:29

Nagyon finom igazi tavaszi leves. Cukorborsó jót tesz az ízének, de hol lehet kapni? A hagymát elhagyom, így még könnyebb, üdébb leves.

Navacica
Navacica Wed, 2015-05-20 18:56

Hali! Csak egy javaslat, liszt helyett kevés zöldséget ki kell venni, lepürésíteni, és visszakeverni. Így szénhidrátban kevesebb, és egészségesebb is :)

englis
englis Tue, 2015-03-10 10:49

Én nem szoktam hagymát beletenni, és pirospaprikás rántással fóztem, de tetszik ez a megoldás, mindenképpen ki fogom próbálni

balintmonika
balintmonika Wed, 2013-06-05 09:10

A levesnek igazi tavasz íze van.Itthon mindenkinek nagyon ízlett.A galuska egyszerűen zseniális.Köszi,hogy sikert arathattam a konyhámban!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Fri, 2013-05-10 12:34

Már másodjára készítem el ezt a finom leves; vajgaluskával, megvallom őszintén, először itt találkoztam, de nagyon finom lett, így azóta csipetke helyett inkább ezt használom levesbetétnek.
Köszi a receptet! Andi

330
zöldborsó 50 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
tojás 1 db
vaj 3 dkg
finomliszt 5 dkg
1 csipet