Nosalty Logó

Borsóleves ahogy pussycat készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Borsóleves ahogy pussycat készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 242 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 1695 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 67 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 242 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5497.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    3279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12902 micro
Összesen 1695 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajat, borsot, cukrot, sót és a petrezselymet tűzre tesszük egy fazékba.
  2. Addig pároljuk, amíg a borsó meg nem puhul.
  3. Levesszük a tűzről, és meghintjük az egy ek liszttel. Jól elkeverjük.
  4. Lassan hozzáöntjük a tejet, a vizet és az ételízesítőt. Jól elkeverjük.
  5. Visszatesszük a tűzre, és felforraljuk időnként kevergetve.
  6. Közben elkészítjük a nokedli tésztáját úgy, hogy a lisztet és a sót kikeverjük annyi vízzel, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen.
  7. Belefőzzük a forrásban lévő levesbe.
  • Elkészítettem: 1200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6063
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Ajánló

Ha még ennél is gyorsabban akarom elkészíteni, akkor " 2 perces"  tésztát főzök a levesbe nokedli helyett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

Az én anyám készítette így a borsólevest. Finom és egyszerű. Amikor fiatalasszonyként kezdtem főzni tanulni, ez a leves az elsők között szerepelt az egyszerűsége miatt. Kezdőknek is ajánlom.  Még annyit megjegyeznék, hogy Gréti burgonyás minilángosát készítettem hozzá, csak kerek változatban, és nagyon illett a leveshez.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na látod, ez így finom. Én, tálaláskor csavarok bele kevés citromlét.

pussycat

Koszonom az elismerest!

Törölt felhasználó

A receptnek megfelel?en készítettem el a levest.Aztán csak vártam és vártam,hogy a család asztalhoz üljön,a leves meg csak s?r?södött és s?r?södött...Majdnem f?zelék lett bel?le mire megkóstolhattuk.Legközelebb ez ellen kell valamit kiokoskodnom-talán jobban kell id?zítenem.

pussycat

Jaj, de sajnalom, hogy igy jartal, de legkozelebb probalj meg fele annyi liszttel es kevesebb nokedlivel kesziteni. Vagy van meg egy masik otletem, (mivel nekem is sokszor besurusodik, ha nem vigyazok a nokedlivel) hogy ha a nokedlit vizben foznenk ki es csak mindenki a tanyerjaba tenne es ra a levest. Mit szolsz ehez? Ezt most sutottem ki, ugy hogy legkozelebb meg is probalom! Koszi a hozzaszolast es igy legalabb nekem is eszembe jutott egy fajta valtoztatas. Mar en is untam, hogy a maradek leves kesobb mindig fozelek lett. Nagyon kellemes hetveget neked!

Törölt felhasználó

Csak gratulálni tudok a szakácsnak! Nehéz lehetett megcsinálni, hogy ilyen undorítóan nézzen ki!

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.