Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsóleves ahogy pussycat készíti

Borsóleves ahogy pussycat készíti
Borsóleves ahogy pussycat készíti
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én anyám készítette így a borsólevest. Finom és egyszerű. Amikor fiatalasszonyként kezdtem főzni tanulni, ez a leves az elsők között szerepelt az egyszerűsége miatt. Kezdőknek is ajánlom. 

Még annyit megjegyeznék, hogy Gréti burgonyás minilángosát készítettem hozzá, csak kerek változatban, és nagyon illett a leveshez.

hozzávalók / 7 adag

A leveshez

A nokedlihez

  • 0.5 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
  • ízlés szerint
  • 1 dl víz (szükség szerint)

ajánlat

Ha még ennél is gyorsabban akarom elkészíteni, akkor " 2 perces"  tésztát főzök a levesbe nokedli helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat, borsot, cukrot, sót és a petrezselymet tűzre tesszük egy fazékba.
  2. Addig pároljuk, amíg a borsó meg nem puhul.
  3. Levesszük a tűzről, és meghintjük az egy ek liszttel. Jól elkeverjük.
  4. Lassan hozzáöntjük a tejet, a vizet és az ételízesítőt. Jól elkeverjük.
  5. Visszatesszük a tűzre, és felforraljuk időnként kevergetve.
  6. Közben elkészítjük a nokedli tésztáját úgy, hogy a lisztet és a sót kikeverjük annyi vízzel, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen.
  7. Belefőzzük a forrásban lévő levesbe.
  • elkészítettem: 1200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 910
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Csuka mama borsólevese, extra gyors borsóleves, tejes zöldborsóleves nokedlivel, galuskás borsóleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sat, 2015-02-21 10:14

A receptnek megfelelően készítettem el a levest.Aztán csak vártam és vártam,hogy a család asztalhoz üljön,a leves meg csak sűrűsödött és sűrűsödött...Majdnem főzelék lett belőle mire megkóstolhattuk.Legközelebb ez ellen kell valamit kiokoskodnom-talán jobban kell időzítenem.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2015-02-21 14:16

Jaj, de sajnalom, hogy igy jartal, de legkozelebb probalj meg fele annyi liszttel es kevesebb nokedlivel kesziteni. Vagy van meg egy masik otletem, (mivel nekem is sokszor besurusodik, ha nem vigyazok a nokedlivel) hogy ha a nokedlit vizben foznenk ki es csak mindenki a tanyerjaba tenne es ra a levest. Mit szolsz ehez? Ezt most sutottem ki, ugy hogy legkozelebb meg is probalom!
Koszi a hozzaszolast es igy legalabb nekem is eszembe jutott egy fajta valtoztatas. Mar en is untam, hogy a maradek leves kesobb mindig fozelek lett.
Nagyon kellemes hetveget neked!

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-11 13:03

Na látod, ez így finom. Én, tálaláskor csavarok bele kevés citromlét.

242
zöldborsó 500 g
napraforgó olaj 4 ek
cukor 3 ek
1 tk
petrezselyem 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 l
víz 7.5 dl
ételízesítő 1 teáskanál
finomliszt 0.5 bögre
0 ízlés szerint
víz 1 dl