Nosalty Logó

Zöldbabos szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zöldbabos szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 577 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1153 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 577 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1363 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2028 micro
Összesen 1153 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. Fővő, sós vízben a borsikafűvel együtt 12-15 percig főzzük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk. A szűzpecsenyéből kb. 6 érmét vágunk, a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
  3. A hagymát a pecsenyezsírban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzük, belekavarjuk a sajtot, kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A babot leszűrjük, a borsikafüvet eltávolítjuk. A vajat és a petrezselymet a babhoz adjuk, és jól megforgatjuk benne.
  5. A babot és a szűzpecsenye érméket egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk, leöntjük a mártással.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10-15 percig gratinírozzuk. Rózsaborssal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 9603
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet, s mivel minden volt otthon, el is lett készítve. Nekünk nagyon ízlett. Tálaljuk friss bagettel.

Hozzászólások

oreganyo

Ez jól hangzik, egyel?re csak mentve, de a hétvégén kipróbálom. Kedvencünk a zöldbab. Kár, hogy csak most találtam rá. Köszi Glaser!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek