Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos-borjúhúsos rizs

Zöldbabos-borjúhúsos rizs
Zöldbabos-borjúhúsos rizs
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon fontos, hogy milyen rizst használunk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

ajánlat

Joghurtos uborkasaláta illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, meleg vízbe 1/2 órára beáztatjuk.
  2. A burgonyát bő olajban megsütjük
  3. A hagymát aprítjuk, 3 ek olajon megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben, hozzáadjuk a darált húst, pirítjuk.
  4. A paradicsomokat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a húshoz adjuk.
  5. A húshoz adjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, kissé összerottyantjuk.
  6. A morzsolt sáfrányra 1 csésze forró vizet öntünk, és kicsit állni hagyjuk.
  7. A húshoz adjuk a sáfrányt és a limeport vagy citromlevet, illetve a zöldbabot.
  8. Annyi vizet teszünk rá, ami ellepi, lassú tűzön főzzük addig, míg a levét elfövi. Ekkor beleforgatjuk a sült burgonyát.
  9. A rizsnek 2 liter vizet teszünk fel forrni egy 3 literes fazékba (lehetőleg teflon) 3 ek sóval.
  10. A forrásban levő vízbe öntjük az áztatott rizst, és néha megkeverve, félpuhára főzzük.
  11. Ekkor leszűrjük, a tűzhelyre lángelosztó lapot teszünk, az üres fazekat erre helyezzük ismét (a lángot nem oltjuk el alatta).
  12. A fazékba  3 ek olajat teszünk, és a rizs felét beleöntjük, erre öntjük a húst, aztán a többi rizst.
  13. A fazék oldalától befelé kúpozzuk a rizst ,minél kevesebb rizs érintkezik a fazékkal, annál jobb.
  14. A fedőt konyharuhába csomagoljuk, és a fazékra helyezzük úgy, hogy a gőz ne szökjön ki.
  15. 8 percig magas lángon hagyjuk, majd pislogóra állítjuk, így hagyjuk egy másfél óráig.
  16. Ha letelt az idő, a rizst és a húst laza mozdulatokkal összeforgatjuk, a fazék alján a rizs kissé megpirul, ez a tahdig (fazékalja), amit itt külön tálalnak, és nagyon szeretnek :D.
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 643
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Alaleh

Mióta szakács: 2011.06.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-rizses marhahús sáfránnyal, rizses-marhahúsos egytálétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MissPie
MissPie Mon, 2012-04-16 12:22

Irtad, hogy fontos milyen fajta roszt hasznaljunk, en a basmati es a jazmin rizst ismerem. Melyikkel keszitheto el ez az etel. Koszonom!Varom tovabbi persza receptjeidet.

1047
rizs 400 g
borjúcomb 400 g
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 4 közepes db
sűrített paradicsom 70 g
zöldbab 250 g
citromlé 2 citromból nyert
sáfrány 0.5 kk
napraforgó olaj 6 ek
3 ek
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
burgonya 2 db
napraforgó olaj 2 dl