Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-rizses hús

Tejfölös-rizses hús
Tejfölös-rizses hús
80 perc / főzés: 65 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi a rakott kelhez is ezt a receptet használjuk, csak ugye most a kel nélkül. Könnyű és finom kaja! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a húsból pörköltet készítünk a szokásos módon. A húst kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra összevágjuk, és forró olajon megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a húst.
  2. Öt perc elteltével felöntjük vízzel, majd sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt puhára főzzük (kb. 40-50 perc).
  3. Kifőzünk két csomag rizst. Ha már puha a hús, kész a pörkölt és a rizs is - egymásba öntjük.
  4. Hozzáadjuk a tejfölt, kicsit megsózzuk.
  5. Egy tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk benne a rizses húst, és sütőbe tesszük pár percre.
  6. Miután kivettük, hűlni hagyjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 250
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses hús tepsiben, rizses hús tejfölösen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

612
sertéshús 30 dkg
tejföl 175 g
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyors rizs 25 dkg