Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes rizses hús

Tejszínes rizses hús
Tejszínes rizses hús
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyukámtól van az original recept, ő mindig tejszín nélkül csinálta teljesen szárazra, ami savanyú uborkával nagyon finom, de mi nem szeretjük a savanyút, úgyhogy kicsit krémesre csináltam, hát isteni lett... 4 főre írtam, de mi a férjemmel egy nehéz nap után simán betoljuk. ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egybe husit felaprítjuk kb 1,5×1,5 cm-es kockákra. A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd ha már jó levesszük a tűzről/főzőlapról, és belekeverjük a pirospaprikát. Ha a paprika elvegyült az olajjal ráöntünk egy bögre vizet, és beletesszük a husit (érdemes laposabb edényt használni, hogy nagy felületen a víz ellepje a húst. Én általában magas falú serpenyőben készítem).
  3. Visszatesszük az egészet a tűzre és hagyjuk, hogy felforrjon. Kb 10-15 percig főzzük, nyugodtan magas hőfokon. Ha a víz kezd elfőni, akkor pótolni kell. Ha letelt a főzési idő beletesszük a rizst, és még négy bögre vizet, és ezzel két percig főzzük. 
  4. Ekkor kerül bele a tejszín, amit szintén felforralunk. Aki főzőlapon készíti itt nyugodtan elzárhatja, mert a forró lapon úgyis meg fog főni, és így legalább nem fő szét a rizs. (A sima gázos megoldásnál szerintem javasolt még öt percig főzni, és utána elzárni.)
  5. Ami a lényeg: ha elzártuk le kell fedni, és 15 percig egyedül hagyni. A rizs fel fogja szívni a lé nagy részét, a tejszíntől pedig istenien krémes lesz :) Jó étvágyat hozzá!

  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 798
elküldve: 6
receptkönyvben: 129
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Németh Adrien

Mióta szakács: 2012.01.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses hús, rizses hús sertéshúsból, rizses hús tejszínnel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

claudefrollo
claudefrollo Thu, 2013-08-08 16:28

Kedves Adrien,
életem első rizses húsa készült a recepted alapján. Mivel részletesen és világosan írtad a lépéseket, öröm volt készíteni. A közönség lelkesen repetázott belőle, mindenkinek ízlett. Köszönöm szépen!!

balintmonika
balintmonika Wed, 2012-05-16 17:49

E receptet választottam a mai napra.Úgy látszik,az én husim öregebb volt,mert az előrelátott idő alatt nem készült el,ám így is belefértem az egy órába.A rizsem sem volt ilyen fehér,a pirospaprika beszínezte.Az íze viszont nagyon bejött.Biztos vagyok benne,hogy ezután rendszeresen kerül majd az asztalunkra.KÖSZÖNÖM Neked és édesanyádnak is :-))

721
sertéscomb 50 dkg
rizs 2 bögre
víz 1.25 l
főzőtejszín 1 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
2 tk
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 0.5 dl