Borjúcomb

Borjúcomb

Leírás

A hátsó borjúláb felső része, mely igen nemes részét képezi a fiatal szarvasmarhának. A 100 napos borjú combjából vágott vékony zsírszegény hússzeletekből készül az igazi bécsi szelet, melyet nem ajánlott összetéveszteni mindenféle fiatal marhához köthető rántott szelettel. A borjú combjából vágható a borjúdió (a borjúcomb legfinomabb része más néven borjúremek), mely a comb középső javának a része. A comb felső részéből és tövéből vágható a rózsa, mely zsírban már gazdagabb, mint az igen nemes és zsírszegény felsál.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Borjúcomb

fehérjetartalom

20.98 g

zsírtartalom

78002.54 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

74.8 g

gramm borjúcomb?

Top ásványi anyagok

Foszfor

220 mg

Nátrium

63 mg

Magnézium

26 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.46 g

Kolin

89.5 mg

Niacin - B3 vitamin

9.42 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.07 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.98 g

Zsír

telített zsírsav

1.18 g

egyszeresen telített zsírsav

1.12 g

többszörösen telített zsírsav

0.24 g

koleszterin

78 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

0.79 mg

Magnézium

26 mg

Foszfor

220 mg

Nátrium

63 mg

Cink

2.3 mg

Réz

0.108 mg

Mangán

0.029 mg

Szelén

9 µg

szénhidrát

víz

74.8 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.08 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.27 mg

Niacin - B3 vitamin

9.42 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.07 mg

Folát

14 µg

Kolin

89.5 mg

E vitamin

0.3 mg

K vitamin

3.9 µg

B12 vitamin

1.04 µg

B6 vitamin

0.46 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...