r
Nosalty Logó

Zöld enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boribon
Zöld enchilada
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 418 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1670 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 418 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3350.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2289 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2712 micro
Összesen 1670 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket 1 fokhagymagerezd, 1 babérlevél és egy pár ág korianderlevél társaságában feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk a vizet és hagyjuk lassú lángon gyöngyözni kb. 1 óráig. (Én előtte fel szoktam vastagon szeletelni a csirkét, így lerövidül a főzés kb. 35 percre.)
  2. Ha a csirkemellek megfőttek, kivesszük őket, vastagon felszeleteljük és a szeleteket a rostok mentén szétcincáljuk. A főzővízből egy keveset félrerakunk (kb. 150 ml), a többit más receptekhezhúslevesként felhasználhatjuk.
  3. Míg a csirke fő, elkészítjük a szószt. Turmixgépben összeturmixoljuk a tomatillokat egy kevés főzőlével, a korianderleveleket (ne mindet, kell még később valamennyi!), a zöldhagymákat (zöldjével együtt!), és egy csík apróra vágott jalapenot; picit sózzuk és belereszeljük a fokhagymákat.
  4. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat melegítünk, megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáöntjük a szószt. Kis őrölt köménnyel ízesítjük, majd addig pároljuk, míg a szósz besűrűsödik.
  5. Most jön az összeállítás. A tortillákat valamilyen módszerrel kicsit megmelegítjük. (Serpenyőben olaj nélkül, vagy mikróban tányérra halmozva úgy, hogy köztük egy-egy réteg alulfólia legyen.) A szósz kb. felét összekeverjük a rostokra szedett csirkével. Ne legyen túl folyós, de száraz sem. A tortillákat ezzel megtöltjük és feltekerjük.
  6. A maradék szószt összekeverjük a tejföllel és apróra vágott korianderrel. A feltekert tortillákat hosszúkás tálra sorakoztatjuk, és leöntjük a tejfölös szósszal. Buen provecho!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2910
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 06.

Ajánló

Próbáltam már teljes kiőrlésű és szénhidrátcsökkentett tortillával (a képen is ez van), és borzalmas volt mind a kettő. Ami még rosszabb, teljesen elvitte az eredeti mexikói ízeket. Így úgy döntöttem, egy tortillatól nem dől össze a világ, de maradok az eredeti ízeknél...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöld enchilada
Boribon 21 recept

Az enchiladának - csakúgy, mint a chilinek- két változata létezik: vörös és zöld. A vörös paradicsomon és vörös csiliken, pl. ancho alapszik, míg a zöld tomatillon és jalapenon. A zöldet csak sütés nélkül készítik, míg a vöröset sokszor megszórják sajttal és beteszik a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Receptje következik hamarosan. A szósz hozzávalóinak mennyisége nem pontos, csak belehajigálok mindent a turmixgépbe, majd kóstolgatok, így nektek is ezt javaslom. A korianderlevéllel semmiképp nem spórolok..;-) Ja, és vegetáriánusok feketebabból is készíthetik. Sőt, nem vegetáriánusok is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek