Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves 4. - sült zellerrel

Zellerkrémleves 4. - sült zellerrel
Zellerkrémleves 4. - sült zellerrel
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült zeller krémleves a maradék húsleves hasznosításaként született és nem utolsó szempontként játszott szerepet, az újonnan kialakult sült zeller imádatom.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zellert és burgonyát hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk és a zöldségeket rászórva elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, majd többször megkavarva fedő alatt 15-20 percig sütjük, amíg a zeller és a burgonya meg nem puhul.
  3. Ekkor a zöldségekre szórjuk a lisztet, megkavarjuk és felöntjük a leves kétharmadával. További 10-15 percig főzzük.
  4. Ezt követően botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a maradék húslevest, a tejszínt. Ha túl sűrű adhatunk hozzá vizet és ha szükséges ízesíthetjük.
  5. A levest összemelegítjük, de nem forraljuk.
  6. 10 perc pihentetés után kéksajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 106 367
elküldve: 6
receptkönyvben: 446
elkészítve: 32/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zellerkrémleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillus86
Csillus86 Wed, 2017-02-15 15:18

Kedves Tündér!
Köszönöm a receptet. Ma elkészítettem, nagyon finom lett.
üdv:Csilla

Krumplics
Krumplics Tue, 2016-04-05 13:32

Elkeszítettem, de liszt nelkül, kevesebb alaplével. Tökéletes, a kedvesem imádta :) Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-21 21:03

szia

elkeszitettem a levesed es nagyon izlett..... engedelyedet szeretnem kerni, h a blogomon is kozze tegyem a receptet, termeszetesen a forras megjelolesevel

elore is koszi,
zumbo

Verocska_81
Verocska_81 Mon, 2010-03-29 15:40

Megfott es nagyon finom lett! En aprora vagott hagymat is tettem bele es baberlevelet, a keksajtot nem is szeretjuk, igy szerintem el is maradhat, mert igen izletes!!!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-03-29 20:29

Verocska! Örülök, hogy ízlett! Természetesen mindenki a saját ízlése szerint ízesítheti. (Én azért nem tettem hozzá hagymát, mert elég intenzív ízű házi húslevessel öntöttem fel, abban már benne volt a hagyma és így jobban tudott a zeller íz érvényesülni.)

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-03-25 22:46

Először is gratulálok a fotóhoz!Eltettem receptkönybe is mert szeretem a krémleveseket.Köszi.Üdv:Bogi

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-03-25 22:58

Köszi Bogi! Ha van kedved nézz körül a blogomon, ott is találsz sok krémlevest. (Én is nagy kedvelője vagyok ezeknek a leveseknek:)

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-03-26 23:43

Megnéztem a blogodat nagyon tetszik jók a receptek biztosan kipróbálok majd néhányat.A fotóid is nagyon tetszenek.Ja és ma vettem zellert.Üdv:Bogi

756
csirke alaplé 1.5 l
zeller 1 nagy db
burgonya 3 db
habtejszín 1.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
vaj 8 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl
kéksajt 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
kenyér 8 szelet