Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás zellerkrémleves

Fokhagymás zellerkrémleves
Fokhagymás zellerkrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éveken át hadilábon álltam a zellerrel, nem igazán rajongtam érte. Aztán egy adag párolt zöldségköretben ráharaptam, s minél tovább elemezgettem az ízét, annál inkább kedvemre valónak találtam:-) Így aztán pár hét múlva megszületett ez a krémleves..

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert és a krumplit kicsi kockákra vagdaljuk, és egy lábosba téve felöntjük kb. 5-6 dl vízzel.
  2. Beletesszük a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket és a fűszereket, és megfőzzük.
  3. Ha a zeller és a krumpli már jó puha, akkor nincs más tennivaló, mint botmixerrel pépesíteni a levesünket.
  4. Zellerlevelekkel vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 131 604
elküldve: 18
receptkönyvben: 799
elkészítve: 49/63
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerkrémleves, zellerkrémleves fokhagymásan, krémes zellerleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 Fri, 2016-03-11 14:50

Csúcs finomra sikeredett!! bátrabban mehet bele a kömény és a foghagyma...

KIldi79
KIldi79 Sat, 2015-03-07 20:42

Utálom a zellert. A férjem meg imádja. Az ő kedvéért készítettem ma el ezt a zellerkrémlevest, és be kell valljam, isteni! Nagyon köszönöm a receptet! :-)

Nóci01
Nóci01 / Nóci01 Fri, 2015-01-09 20:58

Pont azon gondolkodtam, hogy mi legyen a hűtőben álló, és csak rám váró nagy darab zellerrel. Ez a leves nagyon jó ötlet, és arról nem is beszélve, hogy tejérzékeny vagyok, és nem kell bele tejszín. Holnap mindenképp kipróbálom! :)

herrmagdi
herrmagdi Fri, 2014-10-10 19:14

Csak az a leveskocka vagy ételízesítő ne szerepelne a receptben, miért nem zöldségalaplé- mert az egészséges?????- én az E-ket kihagyom, úgy még finomabb.

Allana
Allana Mon, 2015-03-16 10:56

Nem mindig van "készleten" alaplé, vagy nincs hozzá alapanyag, idő. Én olyankor ízfokozó és tartósítószer mentes ételízesítőt használok. Megfizethető áron és nem csak bioboltokban lehet kapni ilyeneket.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sat, 2012-03-31 18:25

Kedves Lizi és Márti!
Örülök, hogy bejött nektek ez a leves. Én is leginkább a nem túl tolakodó íze miatt tartottam meg a listámon, miután kikísérleteztem:-)))

dszmarti
dszmarti Sat, 2012-03-31 17:02

Ma megfőztem. Kicsit tartottunk tőle, mert egyszer egy húslevest az édesanyám "túlzellerezett", szinte ehetetlen volt. Ez a leves viszont nagyon finom volt! Biztosan főzöm még sokszor, mert egyszerű, gyorsan készen van, és nem utolsósorban kedvező az ára is :)!
Köszönet érte!

lizzy73
lizzy73 Wed, 2012-02-29 20:37

Kedves Timi!
Most készült el, már ettünk is belőle:)
Nagyon finom, és amiért igazán tetszik, hogy sem liszt, sem tejszín nem kell bele.

Köszi: Böbi

80
zeller 1 közepes db
burgonya 1 db
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 1 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
víz 6 dl