r
Nosalty Logó

Zelleres-gyömbéres karfiolleves rozsgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zelleres-gyömbéres karfiolleves rozsgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozsgaluskához

Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozsgaluskához

Összesen 788 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozsgaluskához

Összesen 59 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 788 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rozsgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon, kevés sóval, párolni kezdjük.
  2. A zellert és a krumplit kis kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
  3. A hagymához adjuk először a zellert, kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a krumplit, végül a karfiolt is. Közben szükség szerint kevés vízzel fel lehet önteni.
  4. 1-2 kávéskanál sózott, (nem csípős) darált paprikával ízesítjük.
  5. 2-3 vékony szelet gyömbért apró darabokra vágunk, és a zöldségekhez adjuk.
  6. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, kevés rozsliszttel megszórjuk, megkeverjük, és hideg vízzel felöntjük
  7. (annyival, hogy ellepje - vagy inkább többel).
  8. Ha felforrt, kb. 10 szem koriandermagot adunk hozzá, reszelt szerecsendióval és őrölt fehérborssal megszórjuk,
  9. és a zöldségek puhulásáig lassú tűzön tovább főzzük.
  10. 1 tojásból, rozslisztből, kevés tejjel és vízzel, ízlés szerinti sóval galuskatésztát készítünk.
  11. Amikor a zöldségek (majdnem teljesen) megpuhultak, a levest újra forrásig hevítjük, és a galuskát (kis lyukú nokedliszaggatóval) beleszaggatjuk.
  12. Apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, és a galuskával együtt készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6095
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Ajánló

Búzalisztből is lehet a levesbetétet készíteni, de így érdekesebb a színe és az íze is. A tészta nélkül vegetáriánus étel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös krumplilevest akartam főzni, de megtetszett egy karfiol, aztán eszembe jutott, hogy jó lenne hozzá még a zeller is. A gyömbértől (meg a fehérborstól) kicsit csípős lesz.

Hozzávalók

A leveshez

A rozsgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!