adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A leveshez
-
0.5 kg karfiol
-
3 közepes db burgonya
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 kk koriandermag
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A rozsgaluskához
195
Kalória
6.5g
Fehérje
31.6g
Szénhidrát
5.9g
Zsír
173.3g
Víz
45g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
125g karfiol13 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
4g rozsliszt13 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A rozsgaluskához
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
500g karfiol50 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
15g rozsliszt52 kcal
-
0 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A rozsgaluskához
Összesen
788
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
38.1g karfiol4 kcal
-
22.9g burgonya13 kcal
-
19.8g zeller7 kcal
-
6.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g gyömbér1 kcal
-
1.1g rozsliszt4 kcal
-
0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
A rozsgaluskához
Összesen
59
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 173.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1591.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 736 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 126.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 22 mg
Víz
-
Összesen 693.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 397 micro
Összesen
788
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
59
kcal
Elkészítés
A leveshez
- A hagymát apróra vágjuk, és olajon, kevés sóval, párolni kezdjük.
- A zellert és a krumplit kis kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
- A hagymához adjuk először a zellert, kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a krumplit, végül a karfiolt is. Közben szükség szerint kevés vízzel fel lehet önteni.
- 1-2 kávéskanál sózott, (nem csípős) darált paprikával ízesítjük.
- 2-3 vékony szelet gyömbért apró darabokra vágunk, és a zöldségekhez adjuk.
- Amikor a zöldségek félig megpuhultak, kevés rozsliszttel megszórjuk, megkeverjük, és hideg vízzel felöntjük
- (annyival, hogy ellepje - vagy inkább többel).
- Ha felforrt, kb. 10 szem koriandermagot adunk hozzá, reszelt szerecsendióval és őrölt fehérborssal megszórjuk,
- és a zöldségek puhulásáig lassú tűzön tovább főzzük.
- 1 tojásból, rozslisztből, kevés tejjel és vízzel, ízlés szerinti sóval galuskatésztát készítünk.
- Amikor a zöldségek (majdnem teljesen) megpuhultak, a levest újra forrásig hevítjük, és a galuskát (kis lyukú nokedliszaggatóval) beleszaggatjuk.
- Apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, és a galuskával együtt készre főzzük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 30 p
Tejfölös krumplilevest akartam főzni, de megtetszett egy karfiol, aztán eszembe jutott, hogy jó lenne hozzá még a zeller is. A gyömbértől (meg a fehérborstól) kicsit csípős lesz.