Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes kenyér Katharosz konyhájából

Zabpelyhes kenyér Katharosz konyhájából
Zabpelyhes kenyér Katharosz konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom állagú formakenyér, napokig puha marad.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt. Közben egy tálban elkeverjük a liszteket, a zabpelyhet és a sót.
  2. A dagasztógépbe rakjuk a tojássárgákat, az olvasztott langyos vajat, joghurtot és mascarponét, valamint az élesztős tej nagyobb részét, majd a lisztes keveréket, a többi tejet fokozatosan adagolva adjuk hozzá.
  3. Bedagasztjuk a tésztát, egy kicsit lágyabbnak kell lennie, de azért kezelhető legyen az állaga a dagasztás végére. Ezután áttesszük egy lisztezett kelesztőtálba, letakarjuk, és 1,5 óráig kelni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk, ismét átgyúrjuk, hengereket formálunk belőle, majd vajjal kikent hosszúkás formába egymás mellé rakjuk őket.
  5. Ismét letakarva 40-45 percig duplájára kelesztjük, a megkelt tésztát a felvert tojással lekenjük, zabpehellyel megszórjuk, sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt. A sütőből kivéve, rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x10 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 042
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

zabos kenyér, magvas vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

709
kenyérliszt BL80 15 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
zabpehely 5 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 4 dkg
friss élesztő 2 dkg
cukor 1 ek
2 kávéskanál
joghurt 60 g
mascarpone 4 dkg
tej 2.5 dl
tojás 1 db
zabpehely 2 ek