Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi teljes kiőrlésű kenyér

Házi teljes kiőrlésű kenyér
Házi teljes kiőrlésű kenyér
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elkészítése pofonegyszerű, annyi idő, mintha lesétálnánk a boltba kenyérért. :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, ha még kíván folyadékot vagy lisztet, akkor pótoljuk.
  2. Szerencsére nem kell keleszteni, bőven elég neki annyi idő, amíg a sütő felmelegszik a kellő hőfokra. Ez kb. 5 perc.
  3. Sütőpapírra tesszük, kedvünk szerint formázzuk, majd az egészet jó alaposan lekenjük vízzel. 1-2 helyen bevágjuk, hogy igazi kenyér formája legyen.
  4. Egy régi tepsibe kb. 0,5 liter vizet töltünk (vagy hőálló edénybe, kinek mi van kéznél), ezt a sütő aljába tesszük. Betesszük a kenyérkét is, és 200 fokon 30-35 percig sütjük, amíg el nem kezd barnulni a teteje. Hagyjuk kihűlni, és már lehet is falatozni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 066
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Doroti1995

Mióta szakács: 2018.03.31.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

558
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
zabpehely 50 g
tej 3 dl
napraforgó olaj 25 g
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
napraforgómag 20 g
tökmag 20 g
lenmag 10 g
2 teáskanál
barna cukor 2 teáskanál