Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült magos teljes kiőrlésű kenyér

Sütőben sült magos teljes kiőrlésű kenyér
Sütőben sült magos teljes kiőrlésű kenyér
105 perc / előkészület: 35 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Párom Anyukája szokta sütni ezt a fajta kenyeret, és Tőle tanultam meg, hogyan kell elkészíteni. Nagyon finom és egészséges.

hozzávalók / 4 adag

  • 2 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 csapott ek szárított élesztő
  • 5-6 kk só
  • 5-6 ek lenmag
  • 5 ek mogyoró
  • 2-3 ek tejföl vagy vaj/olaj
  • 8-9 dl langyos víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat gyúrjuk 30 percen keresztül.
  2. 4 db kis kenyeret formázunk belőle.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük őket, majd bevagdaljuk a tetejét, és meghintjük liszttel.
  4. Kelesztjük 1 órán át meleg helyen, letakarva.
  5. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon 70 percig.
  6. Ha megsült, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x50 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 378
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MSEstyle

Mióta szakács: 2013.07.18.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos teljes kiőrlésű kenyér, lenmagos mogyorós kenyér, házi magvas kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!