Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabfalatok

Zabfalatok
Zabfalatok
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc kekszem, de a bolti változat tele van cukorral. Lehet játszani a recepttel, csináltam más mogyorós-sok szezámos-sós verzióban, mindenféle aszalt gyümölcs nélkül rengeteg kókusszal, néha pálinkába áztatom, ami áztatható. Vanília helyett mehet bele rumaroma és sok sok apró kockára vágott étcsoki. Törökmogyoróval párosítva verhetetlen.:)

Sütés után akinek van türelme, bevonhatja csokival. Egyszerű műanyag dobozban vagy zacskóban tárolva egy-két hétig is tárolható.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben a zabpelyhet, lenmagot, szezámmagot, diót enyhén megpirítjuk (elhagyható), majd hagyjuk kihűlni. Utána elkeverjük benne a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, fahéjat.
  2. A tejet egy bögrébe töltjük, belecsepegtetjük a vanília aromát, és beleáztatjuk az aszalt gyümölcsöket. Én általában vörös áfonyát használok, mert a mazsolát kevesen szeretik, de mehet bele bármilyen aszalt gyümölcs, minél színesebb, annál jobb.
  3. Egy tálban jól elkeverjük a vajat a cukorral, majd eldolgozzuk benne a tojást.
  4. A vajas keveréket összeöntjük a beáztatott gyümölcsökkel, majd belekeverjük a száraz alapanyagokat. Akkor jó, ha pont felvesz minden folyadékot a zabpehely. Ha nem áll össze egy nagy masszává, mehet bele még egy kis tej.
  5. Sütőpapírral kibéleljük a tepsiket, kis golyókat formázunk a masszából, és ellapogatjuk őket korongokká. Lehet a mérettel játszani, a kisebb mutatósabb, a nagyobb kellemesen megpuhul.
  6. Addig sütjük, míg szépen megbarnul. Sütőből kivéve kicsit puhának és törékenynek tűnik, de miközben hűl, szépen megszilárdul.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 338
elküldve: 6
receptkönyvben: 161
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

dietbitch

Mióta szakács: 2012.09.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabkeksz, magos keksz, aszalt áfonyás keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

666
zabpehely 250 g
dió 1 marék
lenmag 2 ek
szezámmag 2 ek
kókuszreszelék 5 ek
vörösáfonya 5 dkg
finomliszt 8 dkg
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 1 teáskanál
vaj 15 dkg
cukor 8 dkg
vaníliaaroma 3 csepp
tojás 1 db
tej 1 dl