r
Nosalty Logó

Zab-pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MásTészta
Zab-pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 584 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1165 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 141 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    21573 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 584 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 1165 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5262 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy edénybe gyűjtjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy valami nagyon sűrűn folyós állagot nyerjünk ki a folyamat végén.
  2. Keverjük, keverjük, amíg egynemű nem lesz minden, majd pizzaformába töltjük, és behajítjuk a sütőbe.
  3. 10-15 percig sütjük, közben nem unjuk el magunkat, hanem gyorsan összerámoljuk a szószhoz is a dolgokat.
  4. A paradicsompürét beízesítjük (fokhagyma, oreganó, bazsalikom, bors és társai…), majd kivesszük a tésztát, és rákenjünk. Megpakoljuk gombával, hagymával és amit még találsz-megkívánsz, moderált sajtszórás… és vissza a sütőbe.
  5. Kb. 20 perc után már pizza-illat erősen jelzi alkotásunk végső perceit… sütőt elzárjuk (mi pedig türelmesen kivárjuk, míg benne picit kihűl a mestermű… ööö... vagyis türelmetlenül kiszedjük, felvágjuk, és megégetve kezünket-nyelvünket rögtön betakarítjuk a szeleteket).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17684
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zab-pizza
MásTészta 21 recept

Igazából nem túl gyakran, de most velünk is megesett, hogy este úgy ránk tört a "de ennék egy kis pizzát vágy"… pláne, mert a szomszéd lakó konyhájából is érezhetően az olasz konyha szivárgott át, erősen sajtos beütéssel. Na már most, felmerülő problémák este 10 kor: 1. Kinek van kedve a konyhában szöszmötölni már ilyenkor?! 2. Egy szokványos pizzához szükséges alap-muníció sem állt rendelkezésünkre. 3. Bár a hat után nem eszek mozgalomnak nem vagyok követője, azért nem lenne rossz egy olyan pizza, ahol nem szakadnak rád a felesleges kalóriák… Megoldás: villámgyorsan elkészíthető pizza, néhány összetevőből, relatív kalóriaszegényen. Lehetetlen?! Mi azt nem ismerjük! Pizza-kihívás elfogadva! Megemlítem, hogy nálunk azért csúszott olyan olajmentesen a dolog, mert az új kis szilikonlapos szerzeményemen sütöttem… ajánlom Neked is! Ha pedig még sincs ilyen csodaeszköz kéznél, akkor tegyél némi olajat a tésztába, hogy ne legyen olyan ragaszkodó a sütőformádhoz!

Hozzászólások

MásTészta

Amúgy még több egészséges-érdekes-kalóriaszegényebb finomság a facebook oldalamon! Várlak Téged is szeretettel! Katt: https://www.facebook.com/pages/M%C3%A1sT%C3%A9szta/431213986966338?fref=ts

Törölt felhasználó

imádom! :) az oldalt is! :)

MásTészta

Köszönöm :) Ezek olyan jókor jönnek ;)

tothrita

Szia! Nincs itthon túróm, de van tejfölöm és görög joghurtom. Lehet a túró helyett használni ezeket? Köszi el?re is! Rita

MásTészta

Szia! nem tudom, nem próbáltam még ezekkel. Túróval biztos nyer?, érdemes leszaladni érte a boltba.

tothrita

Még jó, hogy van az ember lányának egy szombaton is dolgozó férje, aki hazafelé bemegy a boltba túróért :) Amúgy meglep?en jól sikerült, nekem az ilyen újdonságok sosem sikerültek eddig. 4-szer ettem bel?le, mire elfogyott :) Nagyon finom volt, köszi a receptet!

MásTészta

Akkor meg kell tartani! A férjet és a receptet is! ;) Örülök, hogy sikerült, sokat kell kísérletezni az újdonságokkal nekem is, de megéri! :)

Mho Ching

Nem tudom fogok-e választ kapni, de nagyon tetszik a recept, viszont volna egy kérdésem: ha nincs süt?formám, mindenféleképpen olajozzam a tésztát és úgy tegyem tepsibe, vagy süt?papíron is meg lehetne sütni? El?re is köszönöm ha kapok választ. :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek