Nosalty Logó

Paplanos sonkás-gombás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paplanos sonkás-gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 501 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2009 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 501 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 2009 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő az alapanyagokat, a leveles tésztát olvasszuk ki idejében. A húst tisztítsuk meg, a csirkemellet vágjuk négy vastagabb szeletre.
  2. A csirkemellet leszárítjuk, serpenyőben pici olajon átsütjük, majd lefedve pároljuk. Kiszedjük, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Addig pároljuk, amíg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A deszkát belisztezzük, és a tésztát kinyújtjuk 15x25 cm-es lappá.
  5. A tésztalapot 4 egyenlő darabra vágjuk, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
  6. A lehűlt tésztát 2 cm-es közökben behasítjuk, rátesszük a csirkemellet.
  7. A ragut a mellekre halmozzuk, majd sonkába tekerjük, és a behasított kis füleket szépen egyenként felhajtjuk. Fogvájóval a húshoz tűzhetjük, de nem szükséges.
  8. A tésztát késsel kissé megszúrkáljuk, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon.
  9. 20 percre ismét a hűtőbe rakjuk a göngyölt husikat. Addig elkészítjük a köretet.
  10. A sütőt 220 fokra melegítjük, és a tészták tetejét tojással megkenjük.
  11. Szilikonos sütőpapírral béleljük ki a tepsit, így nem ragad majd le az étel.
  12. 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11358
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Ajánló

Párolt zöldség vagy savanyúság nagyon illik hozzá. Én hercergnő burgonyával készítettem, de érdemesebb könnyebb körettel próbálkozni, hiszen a tészta és a hús önmagában igen laktató.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karácsonyra készítettem el ezt a fogást. Nagyon mutatós és nagyon finom! A receptet egy 5 éves Kiskegyed extrában találtam, és variáltam egy picit az összetevőkön.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm. :-O

Törölt felhasználó

Én is :)

Évi néni

Nagyon gusztusos étel, szép tálalás. Gratulálok hozzá. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm! :)) Örülök :)

Törölt felhasználó

Ez nagyon jól néz ki és biztosan nagyon finom is. Nekem ez most kapóra jön, mert valamit ujat szeretnék késziteni a hétvégén a vendégeimnek. Egy kérdésem van csupán: A csirkemellet nem akkor tesszük rá a tésztára, amikor már betekertük a sonkába? Köszönöm és küldjél még sok hasonlót. üdv. Annabella

Törölt felhasználó

Én úgy csináltam, ahogy fentebb is írtam, hogy a husira el?ször rátettem a ragut, majd ezt az egészet tekertem be sonkával, és utána ment a tésztára. Lehet, hogy itt egy picit pontatlan a recept, de jól gondoltad! Így jobban összefogja a sonka. Erre gondoltál? Remélem, hogy tetszeni fog a vendégeknek, az én férjem teljesen elájult ett?l az ételt?l. :)) Még reggelire is ezt akart enni :DDD Jó f?z?cskét! Üdv: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Igy gondoltam, köszönöm a meger?sitést, majd beszámolok a jöv?héten a fogadtatásról. Üdv. Bella

szépróza

igen, ott a 6-os 7-es pont környékén engem is elfogott a bizonytalanság, de így már világos. :-) még azt elárulod, h a sütés el?tt a batyukat miért kell megint h?teni? köszi :) megakarom csinálni - amint lesz id?m :)

Törölt felhasználó

Nem tudom, hogy miért kell h?teni. Anyukámat megkérdeztem, és szerinte a levelesnél is számíthat, hogy megolvad-e vagy sem...Megnézem már ezt a 6-os, 7-es pontot, és javítom... :)

gerbelena

Köszönöm szépen a receptet, megcsináltam és azóta a családom mindig ezt kéri. üdv: gerbelena

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek