r
Nosalty Logó

Party kaja

Mortisha 01
Party kaja
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

451
Kalória
33.1g
Fehérje
42g
Szénhidrát
16g
Zsír
112.3g
Víz
80.5g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3601 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 451 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11696.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    433 mg
  • Kálcium
    3446 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    3878 mg
  • Nátrium
    3374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    336.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    898.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1209 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1376 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4351 micro
Összesen 3601 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet egészben sós vízben feltesszük főni. A brokkolit rózsáira szedjük, egy külön edényben azt is megpároljuk egy kevés vízben. A sajtokat lereszeljük, félretesszük.
  2. Konyhai aprítóval felaprítjuk a főtt csirkemellet, a roppanósra párolt brokkolit. Hozzáadjuk a mozzarella felét, illetve 10 deka parmezánt, és egy nagy tálban összekeverjük őket.
  3. A főzőtejszínt felmelegítjük, megolvasztjuk benne a maradék mozzarellát, ízesítsük sóval, borssal, illetve ízlésünk szerint. A meleg sajtszószt öntsük a brokkolis-csirkehúsos keverékhez, és keverjük nagyjából homogén masszává. Ezzel kész is a töltelék.
  4. Főzzük ki al dentére a lasagnelapokat - vigyázzunk, ne ragadjanak össze! A lapokra tegyünk a töltelékből, majd szorosan tekerjük fel. A tekercseket keresztben vágjuk ketté, és vágott felükkel lefelé szorosan rakjuk egymás mellé egy kapcsos tortaformába.
  5. Töltsük meg szorosan a tortaformát, sülés után így marad majd szép tortaformájú a művünk. Szórjuk meg a tekercsek tetejét a maradék parmezánnal, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  6. Addig sütjük, míg pirulni-barnulni nem kezd a széle, és a sajt is szépen megpirult a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vendégségbe vártunk egy csapat pasit focimeccset nézni, így az alkohol mellé szükség volt valami egyharapásos fingerfoodra.  Azt kell mondjam, tökéletes választás volt, melegen, langyosan, és ha kihűlt, hidegen is isteni - nem is maradt belőle egy darab sem. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...