Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros sertésszűz

Vörösboros sertésszűz
Vörösboros sertésszűz
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel is a gyorsan elkészíthető kategóriába tartozik, a  kedvenc húsomból készült, tehát rossz nem lehet. És tényleg nem az.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a vörösbort és a felaprított friss oregánót. Felforraljuk és utána félretesszük.
  3. A tésztát sós vízben "al dente" megfőzzük. A főzővízbe beletesszük a citromlevet és a sáfrányt.
  4. A sertéshúst  vékony szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. A maradék felforrósított olajon 5 percig pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát és további 5 percig sütjük.
  6. Beleöntjük a vörösboros hagymát és az egészet lassú tűzön 20 percig főzzük.
  7. A tejszínt a húshoz keverjük, sózzuk, borsozzuk.
  8. Forró tésztával tálaljuk, a tetejét pedig főtt fürjtojással díszítjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 045
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes vörösboros sertésszűz, gombás sertésszűz tejszínes vörösboros mártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-04-13 11:41

a kal.èrtèke minden esetben èrdekel 100 gr.ra

770
sertésszűz 50 dkg
csiperkegomba 25 dkg
kagylótészta 40 dkg
citromlé 1 ek
sáfrány 1 csipet
habtejszín 60 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek
vöröshagyma 1 db
vörösbor 2 dl
oregánó 1 tk
sűrített paradicsom 2 dkg
fürjtojás 12 db