r
Nosalty Logó

Resztelt pulykamáj vörösborosan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Resztelt pulykamáj vörösborosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 121 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 481 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt, megdinszteljük rajta a hagymát, majd a fokhagymát.
  2. A májat jól megtisztítjuk, kiinazzuk és kb másfél centi vastag csíkokra szeljük. A szeleteket hozzáadjuk a hagymához és alacsony hőfokon elkezdjük pirítani. A kifehéredett májat megszórjuk a majoránnával, a fűszerpaprikával és a borssal, majd összeforgatjuk.
  3. Amikor a máj már eléggé átsült, nyakon ötjük a vörösborral és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ügyeljünk arra, hogy a máj megfelelően átsüljön, de még ne keményedjen meg.
  4. Levéve a tűzhelyről tányérba porciózzuk, krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 4509
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával összepirítjuk, köretként pedig petrezselymes krumplit készítünk mellé. Tálaláskor a csemegeuborkát és a kovászos kenyeret se hagyjuk le az asztalról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek