Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros pontyhalászlé tésztával

Vörösboros pontyhalászlé tésztával
Vörösboros pontyhalászlé tésztával
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért nem neveztem bajai halászlének az ételt, mert a bajai gyufatésztával készül. Én pedig cérnametélttel készítettem a halászlevemet, mert sehol nem találtam gyufatésztát, s egy kis adagért nem volt kedvem tésztát gyúrni, pláne Karácsonykor, amikor itthon van a lányunk, s a feleségem egész nap a konyhában tüsténkedik. Ráadásul nem főztem alaplevet, hanem halászlésűrítmény és leveskocka felhasználásával készült az étel. De azért, így is finom volt. Még egy csavar volt a halászlében, s ezen a halászléfőzés mesterei biztos felháborodnak, léként az előző nap főzött csülök főzőlevét használtam fel. Nekem ízlett. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt krumplit a csülökkel előfőzzük.
  2. A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágjuk, zsíron megdinszteljük, fűszerezzük, hozzáadjuk a darabolt krumplit, hozzáöntjük a csülök főzőlevét, a halászlé sűrítményt, botmixerrel összekeverjük.
  3. Felrottyantjuk, beletesszük a halászlékockát, a patkókat és a tésztát, beleöntjük a vörösbort.
  4. Tálaláskor szedünk a levesből tésztával, 1 db patkót rakunk bele, rá egy kanál tejfölt és egy chilit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 987
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halászlé másként, vörösboros halászlé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
disznózsír 1 ek
vöröshagyma 1 db
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 0.5 db
chili 2 db
burgonya 1 db
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 1 teáskanál
víz 1.1 l
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
fekete bors 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
halászlékocka 1 db
halászlékocka 1 db
ponty 60 dkg
vörösbor 1 dl
gyufatészta 10 dkg
tejföl 1 dl
chili 4 db