r
Nosalty Logó

Halászlé ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Halászlé ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

482
Kalória
56.5g
Fehérje
10.8g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
807g
Víz
198g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    807 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2964 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12873.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    5091 mg
  • Nátrium
    6579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    3227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    11856 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított és darabolt halakat besózzuk, külön választjuk a passzírozni kívánt szeleteket (fej, farok, egyéb halak).
  2. Felteszünk kb. 2 l vizet a tűzre, semmiféle egyéb zsiradékot nem használunk!
  3. A halászlékockákat, félbevágott paprikát, paradicsomot, valamint a kockákra vágott hagymát és burgonyát a vízbe tesszük, ízesítjük 2-3 csipet borssal, 1-1 evőkanál piros arannyal és ketchuppal. Kb. 15 perc forrás után beletesszük a passzírozásra szánt haldarabokat, és 30 percig forraljuk.
  4. Az alaplevet levesszük a tűzről, és miután feljött a zsiradék a víz tetejére rászórjuk az őrölt pirospaprikát, visszahelyezzük a tűzre, és átforraljuk.
  5. Ezután az alaplevet átpasszírozzuk tésztaszűrőn. Ismét tűzre tesszük, forrás közben beletesszük a halszeleteket és a belsőségeket (halikra, haltej), egyet rottyan (5-10 perc), és kész. Bográcsban az eljárás ugyanez, de természetesen az az igazi! Az erős paprikát egyedileg a tálalásnál kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 60 p

Így az ünnepi tervezgetésben biztos, hogy sok család asztalára kerül ilyenkor halászlé, habár az év bármelyik napján megtehetjük ezt. Ezért gondoltam, hogy megosztom a családi receptünket. Nálunk ez a Férjem specialitása a kezdetek óta, természetesen a halpucolással együtt!

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek