Nosalty Logó

Hamis halászlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Hamis halászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 246 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 990 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 23 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    2596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 246 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12561.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    10386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    3621.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    2855 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    3627 micro
  • β-crypt
    754 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3060 micro
Összesen 990 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 23 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékon megpároljuk a hagymát, rászeleteljük a tv paprikát.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a vízzel.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, és a 4-be vágott krumplit is.
  4. Főzzük az alaplét addig, míg megpuhul a hagyma és a krumpli.
  5. Botturmix segítségével krémesre őröljük az alaplében lévőket.
  6. Visszatesszük az edényt a tűzhelyre. Most tesszük bele a halászlékockákat, paradicsompürét és a belsőségeket. Megkavarjuk, főzzük 5 percet, majd tegyük a szelet halakat hozzá.
  7. Most már csak rázogatjuk az edényt! Ne kavarjuk meg többet.
  8. Még további 10 percig a hallal is főzzük.
  9. Ízesíthetjük chili paprikával, aki szereti erősen...
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24879
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csaba Magdi 50 recept

Karácsonykor mi vesszük meg a legnagyobb pontyot, ami csak létezik... Így rengeteg belsőség van. Ennek a felét, ikra, máj gyorsan bezacskózom, és lefagyasztom. 1-2 hónap elteltével előveszem, és lesz belőle szinte ugyanúgy teljesen finom halászlé. Kiegészítem még a piacról hozott 2-4 szelet friss ponttyal. Az alaplét (hamisat) már én az Anyumtól tanultam kevés hal hiányában. Krumplival egészítem ki, sűrűbbé téve... Így is isteni! Ja és irtó gyorsan kész!!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez milyen ostobaság ?!? Azért mert csak hal van benne, és a halász nincs, már hamis ???

sivatag

Hát persze, hogy hamis! A nevében is benne venne van, "halászlé". Tehát, f?zd meg a halászt, a levéb?l kinyered a halászlét. Ekkor f?zheted bele a lébe a halász által kifogott halszeleteket. Így korrekt.

Csaba Magdi

különbem jogos ! Nem is tudom miért adtam ezt a hamis nevet akkor !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek