Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis halászlé

Hamis halászlé
Hamis halászlé
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor mi vesszük meg a legnagyobb pontyot, ami csak létezik... Így rengeteg belsőség van. Ennek a felét, ikra, máj gyorsan bezacskózom, és lefagyasztom.

1-2 hónap elteltével előveszem, és lesz belőle szinte ugyanúgy teljesen finom halászlé.

Kiegészítem még a piacról hozott 2-4 szelet friss ponttyal.

Az alaplét (hamisat) már én az Anyumtól tanultam kevés hal hiányában. Krumplival egészítem ki, sűrűbbé téve... Így is isteni! Ja és irtó gyorsan kész!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékon megpároljuk a hagymát, rászeleteljük a tv paprikát.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a vízzel.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, és a 4-be vágott krumplit is.
  4. Főzzük az alaplét addig, míg megpuhul a hagyma és a krumpli.
  5. Botturmix segítségével krémesre őröljük az alaplében lévőket.
  6. Visszatesszük az edényt a tűzhelyre. Most tesszük bele a halászlékockákat, paradicsompürét és a belsőségeket. Megkavarjuk, főzzük 5 percet, majd tegyük a szelet halakat hozzá.
  7. Most már csak rázogatjuk az edényt! Ne kavarjuk meg többet.
  8. Még további 10 percig a hallal is főzzük.
  9. Ízesíthetjük chili paprikával, aki szereti erősen...
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 204
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hallé, hamis halászlé, krumplis halászlé

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

forell
forell Sat, 2014-07-26 12:21

Ez milyen ostobaság ?!? Azért mert csak hal van benne, és a halász nincs, már hamis ???

sivatag
sivatag Mon, 2017-11-20 23:13

Hát persze, hogy hamis! A nevében is benne venne van, "halászlé". Tehát, főzd meg a halászt, a levéből kinyered a halászlét. Ekkor főzheted bele a lébe a halász által kifogott halszeleteket. Így korrekt.

246
ponty 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tv paprika 2 db
fűszerpaprika 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 2 g
halászlékocka 6 db
1 ek
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 1 ek
burgonya 1 db
haltej/halikra 10 dkg
víz 3 l