Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel

Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel
Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi téli étel, persze bármikor főzhető..

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst egy serpenyőben kevés olajon megpörköljük, beletesszük egy keverőtálba.
  2. Ugyancsak kevés olajon a felvágott szalonnát megsütjük, rátesszük a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd a keverőtálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, sózzuk borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, összekeverjük. Gombócokat formázunk.
  3. Egy fazékban a maradék olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk benne. Beletesszük a húsgombócokat. Felengedjük 4 dl vízzel, ízesítjük sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával.
  4. Lassan, fél órán át főzzük, majd belerakjuk a káposztát, és további 10 percig főzzük. Beleszórjuk a lisztet, megszórjuk bőven pirospaprikával, beleöntjük a vörösbort, összekeverjük, felrottyantjuk.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérba káposztát és húsgombócot, kanalazunk rá tejfölt, szórunk rá borsot és pirospaprikát, s egy chilipaprikával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 353
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombócos káposzta, savanyú káposzta húsgombóccal, húsos káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

692
darált marhahús 25 dkg
rizs 5 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
füstölt szalonna 3 dkg
savanyú káposzta 25 dkg
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 csipet
majoranna 1 kk
vörösbor 1 dl
olívaolaj 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 1 dl
chili 2 db
víz 4 dl