r
Nosalty Logó

Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabimami58
Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 615 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 615 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7229.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    5975 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 2453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a káposztával.
  2. Kolbászt felkarikázzuk, adunk hozzá 1 mk majoránnát, 1 csipet őrölt fekete borsot.
  3. Majd egy tűzálló edénybe vagy római tálba rétegezzük bele. Egy sor krumplis-káposztás keveréket, rá a kolbászt, majd újra krumplis-káposztás keverék. 1 dl vizet öntünk rá, és végül szalonna csíkokkal befedjük, majd lefedjük az edényt alufóliával, ill. a római tálat a tetejével.
  4. 220 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
  5. Tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 7462
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Ajánló

Mindenkinek tudom ajánlani, még bulikra is finom, laktató egytálétel... VIGYÁZAT: ne előmelegített sütőbe tegyük, és a római tálat előre áztassuk be!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel
Gabimami58 139 recept

Ezt a receptet nagymamám füzetéből készítettem el. Nagyon régi étel, és én is készítettem már, főleg így a téli időszakban, mikor házilag van hozzá savanyított káposzta. Így most újra egy változatos egytálételt sütöttem meg. A Nagyimtól én sokat tanultam, és ha élne, megköszönném neki mindig, mert csak jót tanított, átadta a sütés-főzés tudományát. Én viszont boldogan készítem el, úgy a régi hagyományosat, mint az újakat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek