Nosalty Logó

Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 615 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 615 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7229.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    5975 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 2453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a káposztával.
  2. Kolbászt felkarikázzuk, adunk hozzá 1 mk majoránnát, 1 csipet őrölt fekete borsot.
  3. Majd egy tűzálló edénybe vagy római tálba rétegezzük bele. Egy sor krumplis-káposztás keveréket, rá a kolbászt, majd újra krumplis-káposztás keverék. 1 dl vizet öntünk rá, és végül szalonna csíkokkal befedjük, majd lefedjük az edényt alufóliával, ill. a római tálat a tetejével.
  4. 220 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
  5. Tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6454
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Ajánló

Mindenkinek tudom ajánlani, még bulikra is finom, laktató egytálétel... VIGYÁZAT: ne előmelegített sütőbe tegyük, és a római tálat előre áztassuk be!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

Ezt a receptet nagymamám füzetéből készítettem el. Nagyon régi étel, és én is készítettem már, főleg így a téli időszakban, mikor házilag van hozzá savanyított káposzta. Így most újra egy változatos egytálételt sütöttem meg. A Nagyimtól én sokat tanultam, és ha élne, megköszönném neki mindig, mert csak jót tanított, átadta a sütés-főzés tudományát. Én viszont boldogan készítem el, úgy a régi hagyományosat, mint az újakat.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, finom, szeretni való ez az egytálételed is, köszönöm, mentve.:-) Éva-Anyóca

Gabimami58

Szia Éva! Nagyon szívesen,most teszek fel egy újdonságot ezt magam találtam ki,de nagyon finom és laktató. Jó sütést f?zést kivánok! Üdv...Gabriella...

Éva-Anyóca

Köszönöm és várom azt az újdonságot is.:-)) Éva-Anyóca

Gabimami58

Szia Éva-anyóca! Tegnap este kés?n feltettem,nézd meg s ha gondolod készísd el. Holnap megint egy érdekes második fogást készítek én amikor ettem ilyet ízlett,bizom benne,hogy amikor felteszem elnyeri tetszésedet. További szép estét kivánok! Üdv... Gabimami58

Éva-Anyóca

Kedves Gabimami! Várom,az új receptet, biztos, hogy ízleni fog.:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nagyon finom lehet, a hét elején készítettem egy hasonló ételt. Ott a krumplit karikára vágva rakjuk a tepsibe, töpörty? és káposzta, telföllel megborítva. Én még bachon-szeleteket is tettem a tetejére. Nagyon izlett mindenkinek, máskor is el fogom késziteni. Ezt a recptet is nagyon hamar kipróbálom. Köszönöm.

Gabimami58

Szia Ilon! Nagyon szívesen,és nyugodtan elkészítheted mert kiadós laktató,s f?leg aki házilag tett el káposztát savanyítani mint én is az tudja még jobban értékelni ?sein ételeinek szokásai. De aki ugy veszi meg annak is ízleni fog és a téli vitaminja is így meg van..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.