Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel

Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel
Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet nagymamám füzetéből készítettem el. Nagyon régi étel, és én is készítettem már, főleg így a téli időszakban, mikor házilag van hozzá savanyított káposzta. Így most újra egy változatos egytálételt sütöttem meg. A Nagyimtól én sokat tanultam, és ha élne, megköszönném neki mindig, mert csak jót tanított, átadta a sütés-főzés tudományát. Én viszont boldogan készítem el, úgy a régi hagyományosat, mint az újakat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek tudom ajánlani, még bulikra is finom, laktató egytálétel... VIGYÁZAT: ne előmelegített sütőbe tegyük, és a római tálat előre áztassuk be!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a káposztával.
  2. Kolbászt felkarikázzuk, adunk hozzá 1 mk majoránnát, 1 csipet őrölt fekete borsot.
  3. Majd egy tűzálló edénybe vagy római tálba rétegezzük bele. Egy sor krumplis-káposztás keveréket, rá a kolbászt, majd újra krumplis-káposztás keverék. 1 dl vizet öntünk rá, és végül szalonna csíkokkal befedjük, majd lefedjük az edényt alufóliával, ill. a római tálat a tetejével.
  4. 220 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
  5. Tejföllel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x25 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 869
elküldve: 3
receptkönyvben: 139
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás-burgonyás egytál, jénaiban készült káposztás-szalonnás krumpli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilon48
ilon48 Sun, 2013-01-27 23:26

Nagyon finom lehet, a hét elején készítettem egy hasonló ételt. Ott a krumplit karikára vágva rakjuk a tepsibe, töpörtyű és káposzta, telföllel megborítva. Én még bachon-szeleteket is tettem a tetejére. Nagyon izlett mindenkinek, máskor is el fogom késziteni. Ezt a recptet is nagyon hamar kipróbálom. Köszönöm.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-01-28 08:35

Szia Ilon!
Nagyon szívesen,és nyugodtan elkészítheted mert kiadós laktató,s főleg aki házilag tett el káposztát savanyítani mint én is az tudja még jobban értékelni ősein ételeinek szokásai. De aki ugy veszi meg annak is ízleni fog és a téli vitaminja is így meg van..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2013-01-22 19:59

Szia Éva!
Nagyon szívesen,most teszek fel egy újdonságot ezt magam találtam ki,de nagyon finom és laktató. Jó sütést főzést kivánok!
Üdv...Gabriella...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2013-01-23 18:32

Szia Éva-anyóca!

Tegnap este későn feltettem,nézd meg s ha gondolod készísd el.
Holnap megint egy érdekes második fogást készítek én amikor ettem ilyet ízlett,bizom benne,hogy amikor felteszem elnyeri tetszésedet.
További szép estét kivánok!
Üdv... Gabimami58

612
burgonya 60 dkg
savanyú káposzta 50 dkg
gyulai kolbász 15 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
majoranna 1 kk
fekete bors 1 csipet
tejföl 175 g